Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 07:15

Κατάληψη σήμερα της ΔΟΥ Κυπαρισσίας από εμπόρους

Γράφτηκε από τον
Κατάληψη σήμερα της ΔΟΥ Κυπαρισσίας από εμπόρους

Επιστολή  διαμαρτυρίας για το ζήτημα κατάργησης της ΔΟΥ Κυπαρισσίας απέστειλε αργά χθες το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας προς τον πρωθυπουργό, τους βουλευτές και τα κόμματα, εκφράζοντας την λύπη του, καθώς  όπως τονίζεται παρόλο που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάγεται από το νομό, δεν έδειξε την πρέπουσα προσοχή στο θέμα.
Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Αίτημα διαμαρτυρίας αποστέλλουν προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας και οι κάτοικοι του Δήμου Τριφυλίας για το ανάλγητο πρόσωπο που έδειξε ακόμη μια φορά το κράτος αποφασίζοντας την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας και τη συγχώνευση αυτής με τη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων του δήμου.
Ιδιαίτερα λυπούμαστε για τον πρωθυπουργό, κύριο Αντώνη Σαμαρά, που παρά το γεγονός ότι κατάγεται από το Νομό Μεσσηνίας δεν έδειξε την πρέπουσα προσοχή στο θέμα αυτό. Μετά από την πρόσφατη απόφαση περί κατάργησης της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, αποφάσισε και την κατάργηση της Δ.Ο.Υ.  Κυπαρισσίας που εξυπηρετεί τις πόλεις Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι, Κοπανάκι, Δώριο και αρκετά ακόμα γύρω χωριά, συνολικού πληθυσμού άνω των 30.000 κατοίκων και εσόδων που ξεπερνούν τα 21.000.000 ευρώ ετησίως, αγνοώντας το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχει έντονη οικονομική δραστηριότητα (αγροτική, τουριστική, εμπορική), καθώς και το ότι η απόσταση μεταξύ Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τη μετάβαση των κατοίκων για τη διευθέτηση των υποθέσεών τους και την εξυπηρέτησή τους.
Μάλιστα, ιδιαίτερα απογοητευτικό είναι το ότι από την εν λόγω απόφαση εξαιρέθηκαν Δ.Ο.Υ. σε δήμους που δεν διαθέτουν τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα της Αμαλιάδας, του Αιγίου κ.ά. Ζητάμε λοιπόν τόσο από τους βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, τον πρωθυπουργό και κάθε αρμόδιο να παρέμβουν άμεσα για την αναγκαία συνέχιση λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας".
Οπως αποφασίστηκε σήμερα στις 11 το πρωί θα προχωρήσουν σε κατάληψη του κτηρίου της ΔΟΥ Κυπαρισσίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας και θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Κ.Μπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER