Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 12:44

Καλαμάτα: Θαύματα με το πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας

Καλαμάτα: Θαύματα με το πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας

Ενα σημαντικό κομμάτι δουλειάς και προσφοράς του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ “Η Υπομονή” είναι και το πρόγραμμα της θεραπευτικής ιππασίας, το οποίο κάνει θαύματα με τα παιδιά βοηθώντας τα στο συντονισμό των κινήσεων, στο να ξεπεράσουν φόβους τους και να κοινωνικοποιηθούν.

Φέτος το πρόγραμμα ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου και όπως πάντα θα φιλοξενηθεί στον Ιππικό Ομιλο Καλαμάτας του Νίκου Δρούγα.

Οσοι γονείς-μέλη της “Υπομονής” ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν την επιθυμία των παιδιών τους για εγγραφή και να προσέρχονται στο γραφείο του συλλόγου στο ΚΕΦΙΑΠ. Εκεί, κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί, 10 με 12, έως και 25 Σεπτεμβρίου, θα συμπληρώνουν τη σχετική αίτηση, ενώ μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο τηλ. 6937-174024.

Το πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας πρωτολειτούργησε το 2008 και συνεχίζεται έως σήμερα με υπεύθυνη την πιστοποιημένη παιδοψυχίατρο Στεφανία Σπυροπούλου. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο ανήκει στο Σύλλογο “Υπομονή” και ανά εξάμηνο αλλάζουν οι ωφελούμενοι, ώστε περισσότερα παιδιά μέλη στο σύλλογο να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Κάθε εξάμηνο εντάσσονται στο πρόγραμμα της θεραπευτικής ιππασίας 15 άτομα, ενώ έχουν αναδειχθεί μέσα από αυτό και αθλητές των Special Olympics, με διακρίσεις και βραβεία σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις.

Ν.Κ.