Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 20:27

Εκδίκαση αγωγής συμβασιούχων της ΔΕΥΑΤ

Γράφτηκε από τον
Εκδίκαση αγωγής συμβασιούχων της ΔΕΥΑΤ


Η εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει πρώην συμβασιούχος ΑΜΕΑ της ΔΕΥΑ Τριφυλίας κατά της επιχείρησης, για τη μη μετατροπή της σύμβασής του σε αορίστου χρόνου και τη συζήτηση της αίτησής του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, έγινε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας.

Στο πλευρό του πρώην εργαζομένου βρέθηκαν συνδικαλιστικοί φορείς που υποστήριξαν την ανάγκη να συνεχίσει να εργάζεται καθώς καλύπτει πάγια και διαρκή ανάγκη της Επιχείρησης και ότι κακώς πριν από δύο χρόνια απολύθηκε.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος σημείωσε: «Ο συνάδελφός μας 2-3 χρόνια ταλαιπωρείται γιατί τον απέλυσαν παράνομα, παρόλο που ήταν ΑΜΕΑ και κάλυπτε πάγια και διαρκή ανάγκη. Δεν είχαν κανένα δικαίωμα. Το απέλυσαν γιατί ήταν ένα μέλος από την τριμελή επιτροπή που είχε και συνδικαλιστική ιδιότητα, εμπόδιζε την προηγούμενη δημοτική αρχή και την σημερινή με την ιδιότητά του. Δεν θέλουν σωματείο, όμως δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι είναι μαζί του».
Ο Γιάννης Κελάρης, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΔΕΥΑ, υπογράμμισε: «Οι επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν αποδεκατιστεί από προσωπικό, έχουν τεράστιες ελλείψεις, μετά την απαγόρευση των προσλήψεων. Ολες οι ΔΕΥΑ είναι υποστελεχωμένες. Οι εργαζόμενοι ΑΜΕΑ προσελήφθησαν στις ΔΕΥΑ και στην πραγματικότητα κάλυψαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των επιχειρήσεων. Η συντριπτική πλειοψηφία των ΔΕΥΑ ήταν στην κατεύθυνση, αφού υπήρχε και το νομοθετικό πλαίσιο, να τους μετατρέψουν τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου προκειμένου να συνεχίσουν να δουλεύουν. Θα πρέπει ο εργαζόμενος να συνεχίσει την εργασία του και να προσφέρει τις υπηρεσίες του”.
Η δικηγόρος Μαρία Πλευριά από την πλευρά της ανέφερε: «Δικάστηκε η αγωγή του εργαζόμενου κατά της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, ο οποίος είχε εργαστεί ως άτομο ΑΜΕΑ με προγράμματα του ΟΑΕΔ επί 8 χρόνια. Κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης, τα περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επιθυμούσαν να συνεχίσει την εργασία του. Το θέμα του όμως για μετατροπή της σύμβασής του δεν ήρθε ποτέ στο ΔΣ για ψήφιση. Ο εργαζόμενος είχε εκ του νόμου το δικαίωμα να μετατραπεί η σύμβασή του σε αορίστου χρόνου, να συνεχίσει να εργάζεται. Ηταν εργαζόμενος που παρείχε την εργασία του με ζήλο χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, και ενώ το ΔΣ της ΔΕΥΑΤ μπορούσε να μετατρέψει τη σύμβασή του, το θέμα και η αίτησή του δεν ήρθαν ποτέ για συζήτηση. Ζητάμε από το δικαστήριο να λάβει υπόψη τις ανάγκες αυτού του ανθρώπου και να μετατρέψει τη σύμβασή του σε αορίστου χρόνου».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER