Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 08:42

Μεσσηνία: Διαρροή πετρελαιοειδών από πλοίο ανοικτά της Κορώνης

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Διαρροή πετρελαιοειδών από πλοίο ανοικτά της Κορώνης

 

Διαρροή καταλοίπων πετρελαιοειδών σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα κατά τη διαδικασία μετάγγισης πετρελαίου από δεξαμενόπλοιο στα διεθνή ύδατα νοτιοανατολικά της Κορώνης.

Η διαρροή προήλθε ωστόσο όχι κατά τη διαδικασία μετάγγισης, αλλά στη διάρκειά της από τη δεξαμενή έρματος του πλοίου. Αυτό ανέφερε χθες ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας, αντιπλοίαρχος Νίκος Γιαννουλάτος, στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Η ρύπανση περιορίστηκε σε μια θαλάσσια έκταση δύο τετραγωνικών ναυτικών μιλίων, και με τη βοήθεια απορρυπαντικών υλικών, μετά την άμεση κινητοποίηση του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Καλαμάτας και των στελεχών του, η ιριδίζουσα ζώνη των πετρελαιοειδών που είχε σχηματιστεί καθαρίστηκε.

Οσο για το δεξαμενόπλοιο το οποίο προκάλεσε τη ρύπανση, θα καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο της Καλαμάτας και ο πλοίαρχος θα συλληφθεί όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Εγκαιρα ειδοποιήθηκε και η εισαγγελέας Καλαμάτας, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η ποινική διαδικασία, με το σχηματισμό της δικογραφίας από τα λιμενικά στελέχη. Επιπλέον, θα επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο.


NEWSLETTER