Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 12:04

Συνάντηση Μάκαρη με το λιμενάρχη Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Μάκαρη με το λιμενάρχη Καλαμάτας


Συνάντηση με τον λιμενάρχη Καλαμάτας Νικόλαο Γιαννουλάτο και στελέχη του Λιμενικού Σώματος είχε χθες ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό ρύπανσης της θάλασσας, που προκλήθηκε κατά τη μετάγγιση πετρελαίου μεταξύ δεξαμενόπλοιων στα διεθνή ύδατα στον Μεσσηνιακό Κόλπο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον “Ανοιχτό Δήμο”, έπειτα από τη διαβεβαίωση του κ. Γιαννουλάτου ότι με τις άμεσες ενέργειες του Λιμενικού Σώματος η ρύπανση περιορίστηκε και αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, ο Μαν. Μάκαρης, αφού συνεχάρη τον λιμενάρχη για την άμεση ανταπόκριση του Λιμεναρχείου, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο σοβαρότερων ατυχημάτων στο μέλλον από αυτή τη διαδικασία μετάγγισης πετρελαίου, κάτι το οποίο είχε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προ 4μήνου.
“Θεωρούμε ότι μετά την πρόσφατη ψήφιση της οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Ιταλία, την ολοκλήρωση της δρομολογημένης επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στον Μεσσηνιακό Κόλπο και την έκδοση των αντίστοιχων προεδρικών διαταγμάτων, θα υπάρξει οριστική λύση του προβλήματος. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να υπάρξει εγρήγορση και επαγρύπνηση, έτσι ώστε να αποφευχθεί νέο περιστατικό ρύπανσης” ανέφερε ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου”.
Επίσης, κατά τον Μαν. Μάκαρη, εξίσου σημαντικό θέμα τίθεται με τα 7 εγκατελειμμένα σκάφη που βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας, τα οποία καταλαμβάνουν θέσεις και επιπλέον ελλοχεύει ο κίνδυνος βύθισής τους και ρύπανσης. Παρατήρησε πως “πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα του λιμανιού, και οφείλει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να προχωρήσει σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο στην επιτάχυνση των διαδικασιών εκποίησης και απομάκρυνσης των συγκεκριμένων σκαφών, γιατί ως γνωστόν η ανέλκυση αυτών σε περίπτωση βύθισης είναι κοστοβόρα και περιβαλλοντικά επικίνδυνη”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER