Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 11:30

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα από την Ενωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα από την Ενωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας

Συγκέντρωση - κινητοποίηση για την παιδεία πραγματοποιείται σήμερα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στις 7 το απόγευμα.

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας ενημερώνει ότι από χθες το πρωί δεκάδες πανό αναρτώνται έξω από τις πύλες των σχολείων και του Δημαρχείου κι επισημαίνει πως “συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας”.
Η Ενωση καλεί τους γονείς και τους μαθητές της πόλης να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για την παιδεία που συνδιοργανώνει με την Α’ ΕΛΜΕ και με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: “Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε: 1. Μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών/μαθητριών σε κάθε τμήμα με ανώτερο επιτρεπτό όριο 15 μαθητές/μαθήτριες. 2. Κάλυψη με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας όλες τις σχολικές μονάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας. 3. Γενναία επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών, προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες σε υλικά ατομικής υγιεινής, καθαριότητας και ευπρεπισμού. 4. Καμία ώρα κενή λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. 5. Λειτουργία του ολοήμερου ανά τμήμα και όχι ανά σχολείο. 6. Μέτρα για την εξασφάλιση της ασφαλούς μετάβασης του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο (να μην στοιβάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς). 7. Γενναία αύξηση χρηματοδότησης προς τις σχολικές επιτροπές. 8. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων. 9. Εξασφάλιση δωρεάν τεστ για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER