Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 19:14

ΚΚΕ κατά της διεύθυνσης του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
ΚΚΕ κατά της διεύθυνσης του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας

Τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Βάσης Τριφυλίας του ΚΚΕ, που όπως λέει, προσπαθεί με κατασταλτικά μέτρα -υιοθετώντας την κυβερνητική εντολή- να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών.

Καλεί δε εισαγγελέα και Αστυνομία να παρέμβουν ενάντια στους μαθητές του ΕΠΑΛ, που εδώ και δύο μέρες κινητοποιούνται για δίκαια αιτήματα, όπως: Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα, μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα, προσλήψεις καθηγητών, βιβλία κ.ά., αλλά και αιτήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και υγιεινή του σχολείου, όπως σπασμένα τζάμια, καλοριφέρ, κοινές τουαλέτες, χαρτί, κουρτίνες, καθαρίστριες, ανακαίνιση κτηρίου κ.ά., που κάθε άλλο παρά με κανονική λειτουργία του σχολείου μοιάζουν, όπως διατυμπανίζει η κυβέρνηση.
«Καλούμε τους φορείς της πόλης, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Συλλόγους Καθηγητών, να καταδικάσουν την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα των μαθητών και να μην επιτρέψουν να συρθούν σε μαθητοδικεία 16χρονα και 17χρονα παιδιά. Καλούμε το δήμαρχο Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη, να πάρει θέση ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα των μαθητών, να επισκεφτεί τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, να δώσει εντολή για άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν το δήμο και να διεκδικήσει λύσεις και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, για την αποκατάσταση των κτηριακών προβλημάτων των σχολείων του δήμου μας» τονίζει η ανακοίνωση.


NEWSLETTER