Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 07:06

Η βροχή προκάλεσε κατολισθήσεις σε Βέργα και χωριά του Ταϋγέτου

Γράφτηκε από την
Η βροχή προκάλεσε κατολισθήσεις σε Βέργα και χωριά του Ταϋγέτου

Κατολισθήσεις σε δρόμους στα χωριά του Ταϋγέτου προκάλεσαν οι πολλές βροχές των τελευταίων ημερών. Οπως ανακοινώθηκε από τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Χρίστο Ριζά, "κατά το τριήμερο των έντονων βροχοπτώσεων στο δήμο μας, το ύψος της βροχόπτωσης έφθασε τα 150 χιλιοστά, όσο δηλαδή το ύψος της βροχόπτωσης όλου του Δεκεμβρίου". Σύμφωνα δε με την ίδια ανακοίνωση:
"Την τρίτη ημέρα της βροχόπτωσης παρουσιάστηκε κατολισθητικό φαινόμενο σε πέτρινο τοίχο αντιστήριξης 8 μέτρων επί του κεντρικού δρόμου Ευαγγελιστρίας προς Ανω Βέργα στο ύψος του "Μετέωρου".
Το Σάββατο ο κ. Ριζάς με τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Τζαμουράνη μετέβησαν στην περιοχή του Ταϋγέτου, όπου παρουσία των προέδρων Πηγών και Αλαγονίας στον Ταΰγετο, διαπίστωσαν: α) Κατολίσθηση 45 μέτρων μήκους στο δρόμο από Πηγές προς Μαχαλά Αλαγονίας. Ο δήμος αποκατέστησε την προσβασιμότητα του δρόμου.
β) Κατολίσθηση 15 μέτρων μήκους στο δρόμο από Αλαγονία προς Νέδουσα. Η Τεχνική Υπηρεσία προγραμματίζει για αύριο (σήμερα) την αποκατάσταση του δρόμου για την διέλευση οχημάτων. γ) Κατολίσθηση στο δρόμο Πηγές προς Αγίους Αποστόλους μήκους 8 μέτρων περίπου. Η Τεχνική Υπηρεσία προγραμματίζει την αποκατάστασή του".
Επίσης, υπήρξε μικρή κατολίσθηση πέτρινου τοίχου 2 μέτρων στο νεκροταφείο Θουρίας, και προγραμματίζεται η άμεση αποκατάστασή του. Ακόμα, η Τεχνική Υπηρεσία αποκατέστησε εκτεταμένες φθορές του οδοστρώματος εκτός του οικισμού Αλαγονίας, με κατασκευή νέου τσιμεντένιου τάπητα.


NEWSLETTER