Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 16:17

Παρουσίαση αποτελεσμάτων της εφαρμογής ”mAPP My Europe”

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus+ KA2 με τίτλο ”mAPP My Europe”.

Εγινε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο “Vista Marina” στην Καλαμάτα και συνδιοργανώθηκε απο τον οργανισμό νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.) και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Εκεί έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου και πιο συγκεκριμένα της εφαρμογής πολιτιστικών διαδρομών για κινητό καθώς και του ψηφιακού βιβλίου. Οι ελληνικές πολιτιστικές διαδρομές έχουν σχεδιαστεί απο μαθητές σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Η εφαρμογή “mAPP My Europe” είναι διαθέσιμη τοσο στο Google Play όσο και στο App Store.
Η ημερίδα ξεκίνησε με μία σύντομη παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της Κ.Α.ΝΕ. Φιλάρετο Βούρκο σχετικά με τους στόχους του έργου, τα τεχνικά σημεία και τα στάδια που έχουν υλοποιηθεί. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Νικόλαος Πεφάνης. Ακολούθησαν η παρουσίαση του ψηφιακού βιβλίου απο την Ιωάννα Ραβάνη αναπλ. υπεύθυνη ΚΠΕ Καλαμάτας και παρουσιάσεις εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μη τυπικής εκπαίδευσης που περιέχονται στο βιβλίο από την Βάνα Κέλλη διευθύντρια του 3ου Λυκείου Καλαμάτας, τη Μαρία Σταματοπούλου εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Παραλίας και τον Αναστάσιο Μανωλάκη εκπαιδευτικό του 3ου Λυκείου Καλαμάτας, συμμετέχοντες στις επιμορφωτικές δράσεις κινητικότητας του έργου.
Το έργο ”mAPP My Europe” έχει ως βασικό σκοπό να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να ενστερνιστούν και να προστατέψουν την ευρωπαική πολιτιστική κληρονομιά. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.mappmyeurope.com/