Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 14:45

Τσιόδρας από Λακωνία: Θα ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού

Γράφτηκε από την
Τσιόδρας από Λακωνία: Θα ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού

Ο Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκεται στη Λακωνία όπου πραγματοποιεί αυτοψία στην περιοχή μετά από τον εντοπισμό τουλάχιστον 32 κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι υπάρχουν κρούσματα σε μια ευάλωτη ομάδα όπως είναι οι μετανάστες.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «θα ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή» ενώ ξεκαθάρισε ότι οι θετικοί θα απομονωθούν ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτιση των επαφών των κρουσμάτων για αυτό και γίνονται μεγάλες προσπάθειες για τον περιορισμό της πανδημίας.

Στη Λακωνία έφθασαν εκτάκτως ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον γγ Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19 σε αλλοδαπούς εργάτες γης της περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επισκέφθηκαν τις περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων, όπου είχαν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια αύξησης κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών Αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.


NEWSLETTER