Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 12:49

Φιλιατρά: Σειρά εργαστηρίων στο Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου

Γράφτηκε από τον
Φιλιατρά: Σειρά εργαστηρίων στο Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου

Σειρά εργαστηρίων θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά.

Το πρόγραμμα για τους μήνες Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2020 έχει ως εξής :
Σεμινάρια για αρχάριους φωτογράφους.
Σκοπός, η εκπαίδευση τους στην τεχνική της φωτογραφίας, η πρακτική εφαρμογή της εμπνεόμενοι από το φωτογραφικό αρχείο του Πάνου Ηλιόπουλου.
Τα θέματα που θα ασχοληθούν είναι : Πώς λειτουργεί η φωτογραφική μηχανή, όλο το τεχνικό μέρος . Πώς βγάζω μια καλή φωτογραφία, κάδρο, σύνθεση, αισθητική . Tips & Tricks για φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν !
Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν με εκπαιδευτή το φωτογράφο Νίκο Ηλιόπουλου υπεύθυνο της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας.
«Τέχνη και Θεραπεία»1ος κύκλος
Τέχνη και θεραπεία. Παρηγοριά και καταφύγιο σε χαλεπούς καιρούς. Δημιουργία και δύναμη παντός καιρού. Το σημαντικότερο "εμβόλιο" για τη θωράκιση της ψυχικής μας υγείας. Ανεξάντλητη πηγή χαράς και ψυχικής ανθεκτικότητας! Σε κάθε συνάντηση θα δούμε πως συνδέεται η Ζωγραφική, ο Κινηματογράφος, το Θέατρο, η Λογοτεχνία, η Μουσική και ο Χορός με την έννοια της Θεραπείας και ποιες ιδιότητες μοιράζονται. Θα ερευνήσουμε και θα δοκιμάσουμε να αφουγκραστούμε αυτήν την συνομιλία και οι ίδιοι, συμμετέχοντας σε ένα δημιουργικό και συναρπαστικό ταξίδι.
Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές σε όλους όσους ενδιαφέρονται και δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία.
Bιωματικό εργαστήριο «Η δύναμη και η δυναμική της ομάδας»
Μέσα από βιωματικές ασκήσεις αυτοβελτίωσης και καλλιέργειας, παιχνίδια ρόλων, λεκτικό μοίρασμα και επαφή με τα συναισθήματά μας θα εξερευνήσουμε και θα εκπαιδευτούμε σε δεξιότητες απαραίτητες για το συναρπαστικό ταξίδι από το “εγώ” στο “εμείς”.
Στις συναντήσεις θα δούμε:
Πως να ακούμε και να ενδυναμώνουμε την αυθεντική φωνή μας, να αναγνωρίζουμε και να αποδεχόμαστε τις πραγματικές ανάγκες και τις επιθυμίες μας και να διαχειριζόμαστε το άγχος, τα δύσκολα συναισθήματα και τις συμπεριφορές των άλλων στην εργασία και στη ζωή μας : τα παιδιά, τους γονείς, τους συνεργάτες μας αλλά και την προσωπική μας ζωή.
Πως τα σημαντικά οφέλη και εργαλεία για την διευκόλυνση και ενδυνάμωση των ανθρωπίνων σχέσεων μέσα στο περιβάλλον της αποδοχής, της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και του σεβασμού που συνδημιουργούμε και βιώνουμε με την ομάδα μπορούν να γίνουν “δεύτερη φύση” μας και να μας χαρίσουν αυτοπραγμάτωση και ουσιαστική εξέλιξη στην εργασία και την ζωή μας.
Η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται να βιώσουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ενδυνάμωσης, αλλαγής και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία. Συντονίστρια ομάδας: Πέννυ Μηλιά (ψυχοθεραπεύτρια).
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: στο τηλέφωνο 6932940883
Τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER