Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 16:40

Ξεκινά την Κυριακή το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας

Ξεκινά την Κυριακή το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας

Οι μαριονέτες και οι κάθε λογής θεατρικές κούκλες «ζωντανεύουν» στην Καλαμάτα για τέταρτη χρονιά, με αφορμή το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

Το κουκλοθέατρο, αυτή η πανάρχαια τέχνη της ανθρώπινης έκφρασης, παρούσα σε όλους τους πολιτισμούς και τις εποχές της ανθρωπότητας, θα παρουσιαστεί από τις 4 έως τις 18 Οκτωβρίου στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας με μέγιστο αριθμό θεατών 50 άτομα. Η τελετή έναρξης θα γίνει αύριο Κυριακή στις 10.30 π.μ.. Στις 11 π.μ. θα παρουσιαστεί το κουκλοθέατρο "Το δώρο της Παπλωματούς” από την Πειραματική σκηνή Καλαμάτας (διάρκεια 40’, ηλικίας 3+ ετών). Στις 7.30 μ.μ. την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ θα κλείσει το κουκλοθέατρο "Η βαλίτσα με τις 3 τσαγιέρες" από την ομάδα "Τσικιμπόμ" (διάρκεια 60’, ηλικίας 4+ ετών). Και στις δύο παραστάσεις η είσοδος έχει οριστεί στα 5 ευρώ. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν: Το Θέατρο μαριονέτας “Ανταμαπανταχού” με την παράσταση της “Μουσικής Τα νήματα”, η Ομάδα Κουκλοθεάτρου “Κοκου-Μουκλό” με την παράσταση “Φεγγαρόσουπα”, η ομάδα "Οι Γλάροι" με την παράσταση "γαλάζιο όνειρο", το κουκλοθέατρο "ΧΑΡΧΟΥΤ" του Χρήστου Αυτσίδη με την παράσταση “Νερόμυλε για σένα”, ο θίασος “Hop Signor Puppet Theatre” με την παράσταση “Καμηλοπάρδαλη”, η ομάδα “ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο” με την παράσταση “οι ατρόμητοι πειρατές” καθώς και ο κουκλοπαίκτης – κουκλοποιός Στάθης Μαρκόπουλος με το κουκλοθέατρο “Αγιούσαγια” που παρουσιάζει με την υποστήριξη της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση την παράσταση “Μικρός οδηγός για υποψήφιους σχοινοβάτες” και μια δεύτερη για ενήλικες με το έργο λαϊκού θεάτρου “Φασουλής καρναβαλική ιστορία έρωτος και θανάτου”.
Παράλληλα, ο Θίασος κουκλοθέατρου “Τα φτερά του Μύθου” παρουσιάζει το “Οσο πιο γρήγορα” που βασίζεται στο έργο “Τα παιδιά του Παραδείσου” του Ματζίντ Ματζιντί. Επιπλέον οι ομάδες κουκλοθέατρου της Καλαμάτας θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους τις Κυριακές 4 και 18 Οκτωβρίου. Τέλος, διοργανώνονται τρία σημαντικά σεμινάρια-εργαστήρια με τους εκπαιδευτές - καλλιτέχνες Χρήστο Αυτσίδη (δίωρο σεμινάριο), την Ηρώ Θεοδώρου μαζί με τη Βάσω Γιαρένη (εξάωρο εργαστήρι) και το Στάθη Μαρκόπουλο (τετράωρο) με θέμα την εμψύχωση και κατασκευή θεατρικής κούκλας και ζωντανών αντικειμένων. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, φοιτητές και όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν σε βάθος την τέχνη του κουκλοθέατρου. Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα: 2721021653, 2721082864, 6977437279, 6971540945.