Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 14:13

Σεμινάριο για ζευγάρια

Γράφτηκε από την

Σεμινάριο για ζευγάρια με τίτλο «ΦροντίΖΟΥΜΕ τη συντροφική μας σχέση» θα υλοποιήσει η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μεσσηνίας (ΚΕΠΕΠΨΥ), σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η βελτίωση της ποιότητας στη συντροφική σχέση, αλλά όχι η θεραπεία ζευγαριών που βιώνουν αυτόν τον καιρό ή και για χρόνια συγκεκριμένες δυσκολίες.
Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα: «Το ζευγάρι στον κύκλο ζωής της οικογένειας», «Αναγνώριση και κατανόηση των διαφορετικών αναγκών μεταξύ αντρών και γυναικών», «Τρόποι για τη βελτίωση της επικοινωνίας», «Αυτονομία και συντροφικότητα», «Οι δυσκολίες ως προκλήσεις στη συντροφική σχέση», «Τα όνειρά μας για το μέλλον της σχέσης ως αποθέματα για τη βελτίωση της σχέσης μας σήμερα».
Το σεμινάριο για ζευγάρια θα διεξαχθεί σε έξι δίωρες συναντήσεις με πρώτη συνάντηση το Σάββατο 7 Νοεμβρίου. Ημερομηνίες διεξαγωγής: 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12, 12/12, στις 6-8 μ.μ. στο χώρο του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας (Χρυσοστόμου Σμύρνης 56, Καλαμάτα).
Να επισημάνουμε ότι η ομάδα θα λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό ατόμων (έως 5 ζευγάρια), ενώ θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και αντισηπτικών).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του ΚΕΠΕΠΨΥ 27210 84009, ώρες 9 π.μ.- 3 μ.μ. έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Το εκπαιδευτικό υλικό του σεμιναρίου βασίζεται σε υλικό του