Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 19:56

Διαμαρτυρία γονέων για τις ελλείψεις δασκάλων σε σχολεία της Μεσσηνίας

Διαμαρτυρία γονέων για τις ελλείψεις δασκάλων σε σχολεία της Μεσσηνίας

Ενας μήνας συμπληρώνεται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε σχολεία της Μεσσηνίας λείπουν δάσκαλοι.

Ενα από τα τμήματα που δεν έχουν δάσκαλο, είναι το Ε1 του 7ου Δημοτικού Καλαμάτας. Οι γονείς διαμαρτύρονται και σήμερα στις 10 το πρωί θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με γονείς από άλλα σχολεία του νομού, που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα (2ο και 12ο Καλαμάτας, Κοπανακίου, 3ο Κυπαρισσίας).

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού, μεταξύ άλλων, σημειώνει: “Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Μέχρι σήμερα, στην προσπάθεια κατευνασμού των δικαιολογημένων αντιδράσεων των γονέων, αλλά και των μαθητών του σχολείου μας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και το υπουργείο Παιδείας «αγοράζει» χρόνο, λέγοντάς μας από βδομάδα σε βδομάδα ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Σε όλον αυτόν τον αγώνα που κάνουμε ως γονείς για το αυτονόητο, να έχουν δηλαδή τα παιδιά μας δάσκαλο, ομολογουμένως βρήκαμε πόρτες ανοιχτές, αλλά καμία ουσιαστική απάντηση για το πότε θα έρθει ο δάσκαλος στην τάξη του. Δεν μας καλύπτει πλέον η απάντηση «είναι θέμα γραφειοκρατίας», δεν μας καλύπτει πλέον η υποκριτική στάση του υπουργείου, δεν μας καλύπτει πλέον η στάση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας που αρνείται εγγράφως να μας δώσει απαντήσεις σε πρωτοκολλημένο έγγραφο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων από τις 25/9. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε το αυτονόητο: τα παιδιά μας να έχουν μία αξιοπρεπή εκπαίδευση.

Θέλουμε δάσκαλο εδώ και τώρα και αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών. Απαιτούμε δέσμευση με ακριβή ημερομηνία της κάλυψης του κενού του εκπαιδευτικού. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Αποφασίσαμε μετά από συνάντηση συντονισμού με πρωτοβουλία γονέων του 7ου, που έλαβε χώρα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στο σχολείο παρουσία εκπροσώπων από άλλα σχολεία που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, καθώς και άλλων φορέων, να προβούμε στις παρακάτω ενέργειες - δράσεις. 1. Σύνταξη του παρόντος κειμένου, και αποστολή αυτού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους βουλευτές του νομού μας. 2. Διεύρυνση και περαιτέρω συντονισμός των σχολείων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα κενού, λόγω άδειας ειδικού σκοπού (κενά Covid). 3. Συμβολική κατάληψη του γραφείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. ημέρα κήρυξης 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ και συμμετοχή στις εκδηλώσεις. 4. Συμβολική αίτηση μεταγραφής των μαθητών του τμήματος που έχει κενό. 5. Προώθηση αιτημάτων στη διεύθυνση του σχολείου για σύγκληση του σχολικού συμβουλίου. 6. Νομική υποστήριξη”.