Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 10:31

Στην Καλαμάτα σήμερα το 23ο Ράλλυ Αντοχής

Γράφτηκε από την
Στην Καλαμάτα σήμερα το 23ο Ράλλυ Αντοχής

Το 23ο Ράλλυ Αντοχής “24 Ωρες Ελλάδα” έρχεται σήμερα στην Καλαμάτα και θα δώσει την ευκαιρία στους φίλους της αυτοκίνησης να θαυμάσουν τους πρωταγωνιστές των δρόμων μιας άλλης εποχής.

Εως 90 ετοιμοπόλεμα πληρώματα με τα καλά προετοιμασμένα ιστορικά αυτοκίνητα τους θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί από την Κόρινθο με κατεύθυνση προς την κεντρική Πελοπόννησο. Η πρώτη ανασυγκρότηση θα γίνει στη Βυτίνα και το ημερήσιο σκέλος θα τελειώσει στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα όπου θα γίνει νυχτερινή ανασυγκρότηση στο πάρκινγκ του ΝΟΚ από τις 8 μ.μ. έως τις 10 μ.μ., δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί, με δωρεάν είσοδο, να δει και να φωτογραφίσει ξεχωριστά αγωνιστικά αλλά και γρήγορα οχήματα (BMW, Alfa Romeo, Porsche, Ford).
Λίγο μετά τις 11 το βράδυ οι οδηγοί θα ανάψουν τους προβολείς των αυτοκινήτων τους, οι συνοδηγοί θα βγάλουν τους φακούς και θα αρχίσει το νυχτερινό κομμάτι που έχει προσδώσει αυτόν το ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτό το περιπετειώδες ράλλυ. Τα πληρώματα θα έρθουν αντιμέτωπα με τις νυχτερινές ειδικές διαδρομές της Πελοποννήσου (Πολύλοφος, Σιδηρόκαστρο, Καταρράκτες Νέδας, Ελληνικό Αρκαδίας και Βυτίνα) και το πρωί αφού περάσουν από Πίσσια, Σχίνο, Ψάθα και με τη συμπλήρωση περίπου 900 χιλιομέτρων και 24 ωρών θα τερματίσουν στην Ελευσίνα.
Η πομπή των οχημάτων σύμφωνα με τον ίδιο θα περάσει απ’ τη Νέα Είσοδο, και θα καταλήξει στη Ναυαρίνου, μέσω της Αρτέμιδος.
Η διοργάνωση απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένους οδηγούς και συνοδηγούς ιστορικών αυτοκινήτων που θέλουν να ζήσουν μια 24ωρη περιπέτεια στις θρυλικές διαδρομές της χώρας μας. Δεκτά είναι όλα τα πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, καθώς και «youngtimer» 20-29 ετών. Δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια, είναι απαραίτητο όμως να υπάρχουν δίπλωμα οδήγησης για τον οδηγό, ασφάλεια για το αυτοκίνητο καθώς και οδική βοήθεια. Στην κατηγορία Touring Trophy και στο έπαθλο «12 Ωρες Ελλάδα» αγωνίζονται όσοι δεν θέλουν να υπερτιμήσουν τις δυνάμεις τους, αλλά θέλουν να ζήσουν την μοναδική εμπειρία. Γι αυτήν την κατηγορία έχουν προβλεφθεί ελαφρώς λιγότερα χιλιόμετρα και χαμηλότερες μέσες ωριαίες ταχύτητες. Ο αγώνας διεξάγεται βάσει των κανονισμών της FIVA σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία δρόμους. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε πάνω από 20 επιλεγμένες ειδικές διαδρομές, με 60 περίπου χρονομετρήσεις και με ανώτατη μέση ωριαία ταχύτητα τα 50 χιλιόμετρα.


NEWSLETTER