Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 19:28

Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Κυπαρισσίας συναντήθηκε με Λεβεντάκη

Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Κυπαρισσίας συναντήθηκε με Λεβεντάκη


Συνάντηση με το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας, για θέματα που αφορούν το σχολείο τους.

Οπως τονίζεται σε σχετική ενημέρωση του συλλόγου, είχε προηγηθεί σχολικό συμβούλιο για τα ζητήματα που απασχολούν τη σχολική μονάδα και υπήρξε ιεράρχηση αυτών, στα οποία θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση και τα οποία είναι: Συντήρηση - επισκευή κτηριακών εγκαταστάσεων της σχολικής μονάδας. Συντήρηση - επισκευή μπασκετών. Δημιουργία κυλικείου. Κατασκευή βιβλιοθήκης. Μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19, και συγκεκριμένα απολύμανση του σχολείου σε μηνιαία βάση, παραμονή της δεύτερης καθαρίστριας με πλήρες ωράριο στο σχολείο και επισκευή της εισόδου - εξόδου του παλαιού κτηρίου και χρησιμοποίηση και αυτής, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των μαθητών. Προμήθεια - εξοπλισμός μαθητών με ηλεκτρονικά μέσα για ισότιμη εκπαίδευση σε ενδεχόμενη εξ αποστάσεως διδασκαλία. Καθαρισμός από άχρηστα αντικείμενα του υπογείου του σχολείου με μέσα και προσωπικό του δήμου. Ολοκλήρωση της κατεδάφισης και απομάκρυνση των οικοδομικών υλικών της ερειπωμένης οικίας που είχε επιληφθεί ο δήμος για την άρση της επικινδυνότητας στα σκαλιά κάτω από το σχολείο. Μελέτη για κατασκευή γυμναστηρίου σε ανεκμετάλλευτο αίθριο χώρο του σχολείου.
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με το δήμαρχο η οποία έγινε σε καλό κλίμα και όπως αναφέρεται: «Ο δήμαρχος εγγυήθηκε προσωπικά ότι πολλά από τα αιτήματα που του θέσαμε θα πραγματοποιηθούν άμεσα, όπως η απολύμανση του σχολείου τουλάχιστον σε μηνιαία βάση, άμεση επιδιόρθωση της μόνωσης και της σκεπής του αμφιθεάτρου, άμεση κατασκευή βιβλιοθήκης, αντικατάσταση των μπασκετών του σχολείου μας, ολοκλήρωση της κατεδάφισης και απομάκρυνση των οικοδομικών υλικών της ερειπωμένης οικίας, καθαρισμός του υπογείου του σχολείου, επισκευή της εισόδου - εξόδου του παλαιού κτηρίου. Επίσης, ήταν θετικός να μπουν σε προγραμματισμό - μελέτη και τα λοιπά προβλήματα του σχολείου μας, τα οποία έχουν και μεγαλύτερο κόστος. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο κ. Λεβεντάκη για το ενδιαφέρον που δείχνει για όλα όσα αφορούν την ορθή λειτουργία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας και ευελπιστούμε με την αρωγή του δήμου να επιλυθούν όσα θέματα ταλανίζουν επί σειρά ετών τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου μας».

Κ.Μπ.