Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 07:45

Εγκατάλειψη της περιοχής 3ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης -έγινε… αποχωρητήριο τσιγγάνων

Εγκατάλειψη της περιοχής 3ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης -έγινε… αποχωρητήριο τσιγγάνων

Αποχωρητήριο των τσιγγάνων που ζουν πίσω από τις εγκαταστάσεις της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στη Μεσσήνη αποτελούν εδώ και χρόνια ο δρόμος και τα οικόπεδα ανάμεσα στο 3ο Νηπιαγωγείο και το σχολικό συγκρότημα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μεσσήνη. Κατά το παρελθόν το πρόβλημα έχει αναδειχθεί αρκετές φορές και κάποιες από αυτές ο Δήμος Μεσσήνης έχει ανταποκριθεί καθαρίζοντας την περιοχή. Το πρόβλημα όμως δε λύνεται, καθώς είναι εμφανής η εγκατάλειψη στη γειτονιά, παρότι κατακλύζεται κάθε πρωί και μεσημέρι από διερχόμενους μαθητές.


Τα χορταριασμένα οικόπεδα κοντά στις εισόδους των σχολείων κι ένα λυόμενο που έχει ξηλωθεί, προφανώς για να καλύψει ανάγκες του... καταυλισμού, είναι μόνο κάποια από τα δείγματα εγκατάλειψης. Η εικόνα δε που επικρατεί δυτικά από το κτήριο των αποθηκών της Ενωσης και μπροστά από το νηπιαγωγείο, μόνο ως... απόπατος του καταυλισμού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Πάντως, αρκεί κάποιος να σταθεί για μερικά μόνο λεπτά έξω από τα σχολεία για να καταλάβει πώς... λειτουργεί για τους τσιγγάνους αυτή η περιοχή και παράλληλα να διαπιστώσει την αδιαφορία του δήμου, για μια γειτονιά που θα μπορούσε να έχει και μέλλον και προοπτική.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται σχεδόν καθημερινά φέρνοντας στο φως την απαράδεκτη εικόνα, χωρίς -όπως μας μεταφέρουν- να βρίσκουν ανταπόκριση.

Κ.Δ.