Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 11:50

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας: Να καλύψει το κράτος τα έξοδα για την Αναστασία

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας: Να καλύψει το κράτος τα έξοδα για την Αναστασία

Να μεταβεί άμεσα η 7χρονη Αναστασία και η οικογένειά της στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στις ΗΠΑ με έξοδα του κράτους, ζητεί το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας.

Το συνδικάτο χαιρετίζει “το κύμα αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί από εργαζομένους και βιοπαλαιστές της Καλαμάτας, προκειμένου η 7χρονη Αναστασία, μαθήτρια της Β’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, να μεταβεί στις ΗΠΑ και να κάνει επέμβαση στον εγκέφαλο”.
Καλεί “την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να πάψουν να κρύβονται πίσω από το αγνό αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς του καλαματιανού λαού και να καλύψουν άμεσα και στο ακέραιο όλα τα έξοδα που απαιτούνται, ώστε η μικρή Αναστασία να έχει την καλύτερη δυνατή και εξειδικευμένη περίθαλψη. Να κινητοποιηθούν άμεσα, ώστε να μεταβεί το μικρό κορίτσι και η οικογένειά της στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν για να μπορέσει να παλέψει με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους και να βγει νικήτρια στην μάχη που δίνει για την υγεία της”.
Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας αναφέρει πως “οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα για την άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας και τη διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι τεράστιες. Η λογική που αντιμετωπίζει ως κόστος τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και διαπερνάει όλο τον κρατικό μηχανισμό αφήνει τα φτωχά λαϊκά στρώματα και την υγεία τους, εκτεθειμένους στην πανδημία αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες ασθένειες”.