Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 08:44

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση με θέμα “Καρκίνος του μαστού: Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές” πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας Ξαναρχί-ΖΩ.
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Σοφία Σταματοπούλου, ογκολόγος -παθολόγος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία αναφέρθηκε στις αιτίες και την κληρονομικότητα του καρκίνου μαστού κι έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται οι ενδιαφερόμενες, ώστε να απευθυνθούν στους εξειδικευμένους φορείς για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση (ψηλάφηση και μαστογραφία).
Η πρόεδρος του συλλόγου Ξαναρχί-ΖΩ Πολυτίμη Κυπραίου ζήτησε από τον δήμαρχο και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας ένα χώρο για να στεγαστεί με αξιοπρέπεια ο σύλλογος (στεγάζεται σε χώρο 2Χ2 που ήταν γκαράζ, προσφορά συνδημότη μας), να αποκτήσει το νοσοκομείο ακτινολογικό μηχάνημα για ακτινοβολίες και να δημιουργηθεί ένας ξενώνας φιλοξενίας ασθενών και συνοδών από άλλες περιοχές.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος υγείας Σαράντος Μαρινάκης, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά Αγγελική Μαρκοπούλου.
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης απελευθερώθηκαν στον ουρανό της Καλαμάτας ροζ μπαλόνια, για τις γυναίκες που δεν είναι σήμερα μαζί μας, έχοντας χάσει τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού.
Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος και θεσμοθετημένος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως ο Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, με το μήνυμα “Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη!”.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προς ενίσχυση του Συλλόγου Ξαναρχί-ΖΩ διατέθηκαν βραχιολάκια Pink October, τα οποία φτιάχτηκαν από το Σύλλογο Γονέων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά αφιλοκερδώς.