Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 08:30

Παρά τις συνεχείς κλοπές: Αφύλακτο το τροχαίο υλικό στο σταθμό του Ασπροχώματος

Παρά τις συνεχείς κλοπές: Αφύλακτο το τροχαίο υλικό στο σταθμό του Ασπροχώματος

Παρά τις αλλεπάλληλες κλοπές, το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ στο σταθμό του Ασπροχώματος παραμένει εγκαταλελειμμένο και αφύλακτο. Προχθές συνελήφθησαν 2 νεαροί τσιγγάνοι οι οποίοι είχαν φορτώσει μέρα μεσημέρι στο αγροτικό τους βίδες που στηρίζουν τις ράγες, καθώς και 24 μεταλλικές πλάκες - βάσεις σιδηροτροχιάς. Ούτε χθες όμως είχε ληφθεί ακόμη οποιαδήποτε μέριμνα, για την προστασία του υλικού αυτού που παραμένει αφύλακτο έξω από το σταθμό.


Γενικότερα, οι εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στο Ασπρόχωμα έχουν καταστραφεί από τις επιδρομές διαρρηκτών. Το γραφείο εδώ και πολλούς μήνες είναι εντελώς άδειο καθώς έχουν κλαπεί ακόμα και τα... ράφια, ενώ στην αποθήκη παραμένουν μόνο όσα οι κλέφτες έκριναν ότι τους είναι άχρηστα.
Εξωτερικά έχουν κοπεί και αφαιρεθεί όλα τα καλώδια των εγκαταστάσεων, ενώ ο άλλοτε μεγάλος όγκος μεταλλικών αντικειμένων που είχε "αποθηκευτεί", έχει μειωθεί δραματικά από τις επιδρομές των... κυνηγών μετάλλων.
Οσον αφορά το προχθεσινό περιστατικό, οι δυο τσιγγάνοι 18 και 21 ετών είχαν φορτώσει το αγροτικό του με κλοπιμαία και τράπηκαν σε φυγή όταν αντιλήφθηκαν πως πλησιάζει η ομάδα ΔΙΑΣ. Λίγο αργότερα πάντως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ τα μεταλλικά αντικείμενα αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του ΟΣΕ.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ διερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δυο νεαρών και σε άλλες κλοπές.

Κ.Δ.