Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 08:11

Κλείνει το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Καλαμάτας

Κλείνει το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Καλαμάτας

 

Το υποκατάστημα της Παραλίας Καλαμάτας είναι ανάμεσα στα 41, που προτίθεται να κλείσει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος εθελούσιας εξόδου, που ανακοίνωσε.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας “Πρόταση Προοπτικής”, που ζητάει ανάκληση της απόφασης σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Να παρθεί τώρα πίσω η ανακοίνωση για τα κλεισίματα καταστημάτων, για αλλαγή οργανογράμματος και περικοπές οργανικών θέσεων, να φύγουν τώρα όλοι οι ειδικοί συνεργάτες που ακόμη και εν μέσω κορονοϊού και καραντίνας προσλαμβάνονται και βολεύονται μια χαρά, παιδιά στελεχών χρηματιστηριακών εταιρειών και τραπεζών”.

Σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η “Πρόταση Προοπτικής”, εκτός από το υποκατάστημα της Παραλίας Καλαμάτας από την Πελοπόννησο οδεύουν προς κλείσιμο τα υποκαταστήματα Κυλλήνης και πλ. Ομονοίας Πάτρας.

Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, που έθεσε σε ισχύ από την Τρίτη η Εθνική Τράπεζα έχει ως στόχο την αποχώρηση 1.000 τραπεζοϋπαλλήλων.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 4 Δεκεμβρίου, τίθεται προϋπόθεση συμμετοχής κατ’ ελάχιστο τα 7 χρόνια υπηρεσίας και τα 30 έτη ηλικιακά, ενώ το οικονομικό κίνητρο έχει πλαφόν τα 150.000 ευρώ (από 10 έως 35 μηνιαίους μισθούς ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και την ηλικία και ορισμένες προσαυξήσεις). Επίσης, προβλέπεται και η επιλογή άδειας μετ' αποδοχών.