Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 14:27

3 κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες γης στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στα Φιλιατρά, ανάμεσα σε εργάτες γης, από τα rapid test που ξεκίνησαν χθες να γίνονται στην πόλη.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τα νέα κρούσματα συνδέονται με ήδη γνωστό φορέα του ιού, ομοεθνή τους, ο οποίος είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες. Άλλα άτομα που έμεναν μαζί στο ίδιο σπίτι έχουν βγει αρνητικά στα τεστ.
Η διενέργεια των συγκεκριμένων τεστ θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπου αυτή την περίοδο απασχολείται μεγάλος αριθμός εργατών στην ελαιοσυγκομιδή. Ωστόσο στο επίκεντρο θα είναι η πόλη των Φιλιατρών όπου φιλοξενείται και ο μεγαλύτερος αριθμός εργατών.
Ζήτημα όμως έχει δημιουργηθεί για το πού θα φιλοξενηθούν-απομονωθούν όσοι εντοπίζονται θετικοί στον κορονοϊό, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις αλλοδαποί εργάτες γης ζουν ακόμη και κατά δεκάδες μαζί.
Η πρόθεση της δημοτικής αρχής να μεταφερθούν οι θετικοί στο κτήριο Βουδούρη στην ΤΚ Ελαίας πυροδότησε έκρηξη αντιδράσεων από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και από τον πρόεδρο της Κοινότητας Αρη Σκλάβο. Οι κάτοικοι, όπως μας μεταφέρθηκε, είναι ανάστατοι και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να γίνει η μεταφορά θετικών στον κορονοϊό ατόμων στο χωριό τους. Επίσης μας επισημάνθηκε ότι το συγκεκριμένο κτήριο σε καμία περίπτωση δεν έχει τις υποδομές να φιλοξενήσει ανθρώπους, ειδικά για αρκετές ημέρες. Βρίσκεται δε στο κέντρο του χωριού περιτριγυρισμένο από κατοικίες όπου ως επί το πλείστον ζουν ηλικιωμένοι.
Πάντως μετά τις έντονες αντιδράσεις, από τη δημοτική αρχή άρχισαν να εξετάζουν και εναλλακτικές λύσεις, χωρίς μέχρι χθες το μεσημέρι να έχουν καταλήξει κάπου.

Κ.Μπ.