Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 11:52

Θρήνος για την πρόωρη απώλεια του Μεσσήνιου γιατρού της Βουλής Γιάννη Μητρόπουλου

Γράφτηκε από την

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε σε ηλικία μόλις 52 ετών ο Μεσσήνιος καρδιολόγος της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννης Μητρόπουλος.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός γιατρός από πολλούς, που καταγόταν από την περιοχή του Μελιγαλά, ήταν διασωληνωμένος τις τελευταίες ημέρες και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σημειώνοντας:

"Ο γιατρός Γιάννης Μητρόπουλος υπήρξε διακεκριμένος επιστήμων, καλός οικογενειάρχης και άξιος συνεργάτης στην Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής, έχοντας επί σειρά ετών προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε υπαλλήλους και βουλευτές. Η απώλειά του μας συγκλονίζει όλους καθώς ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε και ανθρώπινα και επιστημονικά".

Τα θερμά του συλλυπητήρια για την πρόωρη απώλεια του γιατρού και στελέχους της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου Γιάννη Μητρόπουλου προς την οικογένειά του και τους συναδέλφους του στη Βουλή, εξέφρασε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

«Ο αγαπημένος μας Γιάννης, γιατρός για χρόνια μέσα στη Βουλή, δεν είναι πια μαζί μας. Φύλακας άγγελος για όλο το προσωπικό, τους χιλιάδες επισκέπτες αλλά και βέβαια τους βουλευτές έδωσε, παρότι έφυγε πολύ νέος, πάρα πολλά για την επιστήμη του, για το λειτούργημά του και για την υγεία όλων μας», σημειώνει.

«Θέλω προσωπικά να συλλυπηθώ την οικογένεια του και όλους τους συνεργάτες του στο ιατρείο της Βουλής και να καταθέσω την μεγάλη θλίψη μου για τον άδικο πρόωρο χαμό του», αναφέρει ο κ. Βούτσης.

Τη θλίψη των βουλευτών και των συνεργατών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, για τον θάνατο του Γιάννη Μητρόπουλου εξέφρασε, με ανακοίνωσή του, ο γενικός γραμματέας της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος Σταύρος Καλαφάτης

Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-  Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει την ειλικρινή θλίψη της για τον θάνατο του  Γιάννη Μητρόπουλου. "Άξιος επιστήμονας και εξαιρετικός άνθρωπος, ο γιατρός μας όπως τον αποκαλούσαμε όλοι,, ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Η απώλεια μας συγκλονίζει όλους.  Ως στέλεχος της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου κέρδισε την εκτίμηση και την αγάπη όλων, βουλευτών και υπαλλήλων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του" τονίζει.

Παράλληλα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια του γιατρού της Βουλής, του καρδιολόγου, Γιάννη Μητρόπουλου.  

Για την απώλεια του καρδιολόγου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκερογλου, έγραψε τα εξής: «Η απώλεια του γιατρού Δημήτρη Μητρόπουλιυ μας συγκλόνισε, όχι μόνο γιατί έφυγε πολύ νωρίς ένας ακούραστος φροντιστής της υγείας όλων μας στη Βουλή, εργαζομένων και βουλευτών. Θερμά συλληπηητήρια στην οικογένειά του».

«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για την απώλεια του καρδιολόγου ιατρού και στελέχους της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Βουλής Γιάννη Μητρόπουλου, ο οποίος από την θέση αυτή και για χρόνια προσέφερε με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης τις υπηρεσίες του σε όλο το προσωπικό της Βουλής και τους βουλευτές. Παρακαλούμε να διαβιβάσετε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος» αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ προς τον πρόεδρο του Σώματος.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση εκφράζει "τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του "γιατρού της Βουλής" Γιάννη Μητρόπουλου , η πρόωρη απώλεια του οποίου συγκλόνισε όλους μας.

Εκτός από τις καρδιές των οικείων του , θα ζει πάντα και στις δικές μας καρδιές που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και ευγνωμοσύνη".

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, προς την οικογένεια του Γιάννη Μητρόπουλου, γιατρού καρδιολόγου, στελέχους της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Βουλής, που απεβίωσε το απόγευμα της Παρασκευής νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Όπως έγραψε σε tweet του ο πρόεδρος της Κ.Ο. και γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, «τα συλλυπητήριά μου, και όλων μας στο ΜέΡΑ25, στους συγγενείς και φίλους του γιατρού της Βουλής Γιάννη Μητρόπουλου, άλλο ένα θύμα της πανδημίας».

Ακολουθεί το "αντίο" των εργαζομένων στο ελληνικό κοινοβούλιο προς τον εκλιπόντα Γιάννη Μητρόπουλο: 

"Ανείπωτη θλίψη κι αβάσταχτη οδύνη σκόρπισε σε όλη τη Βουλή χθες, 13 Νοεμβρίου 2020, η είδηση (που εξορκίζαμε εδώ και μέρες να μην ακούσουμε) : έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος συνάδελφος και φίλος Γιάννης Μητρόπουλος.

Πως να πιστέψει κανείς ότι ο γιατρός της καρδιάς μας δεν είναι πια μαζί μας…
Πως να δεχτούμε ότι ο Γιάννης δεν θα μας ξανασυμβουλεύσει – καλόκαρδα και συνάμα αυστηρά, όπως εκείνος γνώριζε – για τα δικά μας προβλήματα υγείας…

Πώς να συμβιβαστούμε πια με τη σκληρή πραγματικότητα ότι η κοινότητά μας έχασε το γελαστό κι αγαπητό σε όλους παιδί της….

Η αδήριτη πραγματικότητα των ημερών μας, η άγρια πανδημία του Covid-19, χτύπησε και το σπίτι μας και διάλεξε να μας αποστερήσει από ένα από τα πιο ικανά και αξιόπιστα στελέχη των υπαλλήλων της Βουλής, τον καρδιολόγο Ιωάννη Μητρόπουλο, σε ηλικία μόλις 52 χρόνων.
Δεν έχουμε λόγια να εκφράσουμε τη συντριβή μας για τον άδικο χαμό του Γιάννη.

Ο Γιάννης έδωσε μάχη με τον κορωνοϊό, νοσηλευόμενος για αρκετές μέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Όλοι μας αγωνιούσαμε για την κατάστασή του και του στέλναμε τη θετική ενέργεια και τις προσευχές μας, αλλά, δυστυχώς, δεν στάθηκαν αρκετά... Η καλυτέρευση της υγείας του τις προηγούμενες μέρες μάς είχε κάπως καθησυχάσει, αλλά ο σκληρός ιός επανήλθε δριμύτερος για να πάρει από κοντά μας το Γιάννη. Όταν μαθεύτηκε χθες το αποτρόπαιο νέο, δεν είχαμε τη δύναμη να το ακούσουμε, ούτε ακόμη τώρα θέλουμε να το πιστέψουμε, ούτε και πρόκειται να το αποδεχτούμε ποτέ.

Ο Γιάννης Μητρόπουλος υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων και, μαζί με τους συναδέλφους του, ήταν η «ασπίδα» του Κοινοβουλίου στα μικρά και μεγάλα θέματα υγείας μας.

Όλο το Κοινοβούλιο, οι συνάδελφοί του υπάλληλοι αλλά και οι Βουλευτές, του εμπιστευόμασταν τα ζητήματα υγείας μας κι εκείνος ανταποκρινόταν με απεριόριστο ζήλο και πραγματικό ενδιαφέρον, ως γιατρός και ως άνθρωπος, πέρα κι από το πλαίσιο των καθηκόντων του στην υπηρεσία του στη Βουλή. Ο πειστικός λόγος του, ως διακεκριμένος και έμπειρος καρδιολόγος, αλλά και η καλοσύνη και ανθρωπιά του, μας έπειθαν όλους να ακολουθούμε τις συμβουλές του και να κάνουμε περαιτέρω εξετάσεις – που πολλές φορές λειτούργησαν σωτήρια για αρκετούς από εμάς. Κι ο Γιάννης πάντα ήταν εκεί, να μας κουράρει και να επιμένει να μην αμελούμε την υγεία μας.

Προσέφερε ακόμη ευρύτερα στους συναδέλφους μας, όπως με την ενεργό συμμετοχή του στο ΛΑΥΒ και γενικότερα στα θέματα που έχουν να κάνουν με το Σύλλογο Υπαλλήλων Βουλής.

Θα μας λείψει η καλοσύνη του, το χαμόγελό του, η διάθεσή του για προσφορά σε όλους μας.
Στη σύζυγό του και στα παιδιά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια, αλλά και την υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το Γιάννη, ούτε ψυχικά ούτε και έμπρακτα.

Είμαστε σίγουροι ότι αν ο Γιάννης μπορούσε σήμερα να μας πει και να μας ζητήσει κάτι, τότε θα μας ζητούσε να προσέχουμε όλοι μας και να τηρούμε αυστηρά και ευλαβικά τους κανόνες προφύλαξης, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους συναδέλφους μας, τους οικείους μας και την κοινωνία μας από την πανδημία.

Καλό Παράδεισο ακριβέ μας Γιάννη!"