Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 08:12

Νέο «πάρκο τσέπης» Βύρωνος και Π. Καίσαρη

Γράφτηκε από την
Νέο «πάρκο τσέπης» Βύρωνος και Π. Καίσαρη

 

 

Ξεκίνησαν χθες από το δήμο οι εργασίες για τη δημιουργία ενός ακόμα “πάρκου τσέπης” στην Καλαμάτα, στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Π. Καίσαρη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει και υλοποιεί την εν λόγω δράση, δημιουργώντας ένα δίκτυο χώρων πρασίνου - σημείων συνάντησης στον αστικό ιστό και στο πλαίσιο του προγραμματισμού που εξελίσσεται. Μετά τα “πάρκα τσέπης” στη Νέδοντος και στην Ασκληπιού (ολοκληρώνεται και παραδίδεται τις ημέρες αυτές), σειρά έλαβε ένας ακόμα χώρος 400 τ.μ. περίπου, ο οποίος αναμένεται να αλλάξει ριζικά εικόνα και να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά την περιοχή.

Στο σημείο όπου χθες ξεκίνησαν οι χωματουργικές εργασίες και οι διαμορφώσεις του εδάφους, βρέθηκε και ενημερώθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία των αντιδημάρχων Γιάννη Μπάκα και Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου και του ειδικού συνεργάτη - πολιτικού μηχανικού Βασίλη Κουτραφούρη.

Οι εργασίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: Αντικατάσταση των παλαιών τσιμεντένιων πεζοδρομίων περιμετρικά. Διαστρώσεις στο κέντρο του χώρου, όπου και θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός. Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων. Εγκατάσταση δικτύων άρδευσης. Διατήρηση υφιστάμενης φύτευσης και εμπλουτισμός με νέα δέντρα και γκαζόν. Παρέμβαση διαμόρφωσης στο βόρειο τμήμα του νέου πάρκου.

Οσον αφορά τον σχεδιασμό, με βάση την ίδια ενημέρωση, αυτός ακολουθεί τη λογική των “πάρκων τσέπης” που ήδη έχουν δημιουργηθεί στην πόλη, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες εκτελούνται με ίδιους πόρους από τα τμήματα αυτεπιστασίας των Διευθύνσεων Τεχνικών και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.


NEWSLETTER