Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 13:33

Τρίωρη στάση εργασίας στις ΔΕΥΑ Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Τρίωρη στάση εργασίας στις ΔΕΥΑ Μεσσηνία

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες η τρίωρη στάση εργασίας στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, όπως ενημερώνει το Σωματείο Εργαζομένων σε αυτές τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το σωματείο, στην Καλαμάτα, την Πύλο και την Κυπαρισσία, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία, πραγματοποιήθηκαν 15λεπτες συγκεντρώσεις έξω από τα κεντρικά γραφεία των ΔΕΥΑ, όπου μέλη του Δ.Σ. του σωματείου ανέλυσαν τα αιτήματα της κινητοποίησης. Στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, παρά την αστυνομική υψηλόβαθμη παρουσία. Ο πρόεδρος του σωματείου Παναγιώτης Κουφαλάκος, αφού ανέλυσε τα αιτήματα της απεργίας, συζήτησε με τους εργαζόμενους και για τα ιδιαίτερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και για τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.
Τέλος, ολιγομελή αντιπροσωπεία παρέδωσε στον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο ψήφισμα των αιτημάτων και ζήτησε να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο ψήφισμα το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας αναφέρει ότι “απεργούμε και διεκδικούμε: Αμεσα μέσα προστασίας της υγείας του λαού με προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων με γενναία ενίσχυση του δημόσιου τομέα της παιδείας, ώστε να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών μας, με ολιγομελή τμήματα των 15 ατόμων ανά αίθουσα. Είμαστε ενάντιοι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που καταργεί διά νόμου το 8ωρο και νομιμοποιεί την 10ωρη εργασία, με απλήρωτες τις υπερωρίες. Ενάντια στις προβλεπόμενες παρεμβάσεις μέσω του νομοσχεδίου στις εσωτερικές διαδικασίες των σωματείων, που σαν σκοπό έχουν την παρεμπόδιση των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών. Υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, που εργάζονται σήμερα στις ΔΕΥΑ με οποιεσδήποτε σχέσεις εργασίας”.


NEWSLETTER