Αυτή τη διαμαρτυρία λάβαμε από πτυχιούχους του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού, καθώς, όπως μας είπαν, ζήτησαν ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα, το Τμήμα Φιλολογίας, αλλά δεν πήραν απάντηση και αναγκάστηκαν να ζητήσουν την παρέμβαση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, οι πτυχιούχοι είχαν δείξει υπομονή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά πληροφορήθηκαν ότι στις ορκωμοσίες που ανακοινώθηκαν από το Τμήμα Φιλολογίας για τις αρχές του 2021 δεν περιλαμβάνεται ορκωμοσία των αποφοίτων του δικού τους προγράμματος, αλλά σπουδών που ολοκληρώθηκαν μεταγενέστερα.
Μας επεσήμαναν πως το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ανήκει διοικητικά και οικονομικά στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αλλά η γραμματεία του τμήματος δήλωσε αναρμόδια και απευθύνθηκαν στην πρόεδρο του τμήματος, αλλά δεν πήραν απάντηση.
Οι πτυχιούχοι μάς ανέφεραν πως από την καθυστέρηση θίγονται τα επαγγελματικά και οικονομικά τους συμφέροντα, καθώς δεν μπορούν να διεκδικήσουν και χάνουν θέσεις εργασίας ή δεν έχουν τη μισθολογική αναβάθμιση που δικαιούνται.
Κλείνοντας, μας επεσήμαναν ότι περιμένουν πλέον την ευαισθητοποίηση και την απάντηση του πρύτανη, προκειμένου να ορκιστούν και να πάρουν τα πτυχία τους.
Γ.Σ.
(Φωτογραφία αρχείου)