Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 18:37

Δυναμική δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μεσσηνίας

Δυναμική δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μεσσηνίας

Δυναμική δράση είχε όλο το έτος 2020 το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μεσσηνίας. Οπως γίνεται γνωστό από τον απολογισμό που δημοσιεύτηκε στη σελίδα των εθελοντών, τα μέλη της ΕΟΔ συμμετείχαν σε 5 έρευνες αγνοούμενων συνανθρώπων μας.

Ακόμη, έλαβαν μέρος σε περισσότερες από 20 επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών και σε δεκάδες ώρες περιπολιών τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ΕΟΔ δημιούργησαν και μια καινοτόμο υπηρεσία πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας, για το διάστημα του εγκλεισμού λόγω κορονοϊού. Τέλος, φρόντισαν για την ασφάλεια 13 αθλητικών διοργανώσεων ιδιωτών και 26 διοργανώσεων του Δήμου Καλαμάτας, σε στεριά και θάλασσα, παρέχοντας πρώτες βοήθειες όπου χρειάστηκε.
Πρώτες βοήθειες δόθηκαν και σε περιστατικά της καθημερινότητας, η οποία ήταν γεμάτη και με νέες εκπαιδεύσεις και ασκήσεις. Επίσης ξεκίνησε η δημιουργία βάσης ετοιμότητας στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, με εθελοντές από πιο απομακρυσμένες περιοχές.
Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων σκύλων έρευνας, προστέθηκε ένα νέο τετράποδο, η Σάρα. Τα άλλα σκυλιά της ομάδας, ο Ερμής και ο Σαμ, ταξίδεψαν στην Αργολίδα και στην Αττική για επιπλέον εκπαιδεύσεις.
Για 4η χρονιά έγινε και το πρόγραμμα εβδομαδιαίων επιμορφώσεων Πρώτων Βοηθειών στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συλλόγους γονέων. Παρόμοια σεμινάρια παρακολούθησαν πολίτες και σε απομακρυσμένα χωριά της Μεσσηνίας.