Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 08:28

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Μεσσηνίας κατά της απαγόρευσης κυνηγιού

Γράφτηκε από την
Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Μεσσηνίας κατά της απαγόρευσης κυνηγιού

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του Νομού Μεσσηνίας, που εκπροσωπούν 7.000 κυνηγούς, διαμαρτύρονται “για την άδικη αντιμετώπιση απέναντί τους, η οποία δεν πρόκειται πλέον να ξεχαστεί” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Επικρίνουν την κυβέρνηση και στέλνουν μήνυμα στους βουλευτές του νομού για την “εκκωφαντική σιωπή τους”.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, σημειώνουν ότι “σε ολόκληρη την Ευρώπη το κυνήγι επιτρέπεται ως μια δραστηριότητα που δεν μπορεί να προκαλέσει συνθήκες διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση απαγόρευσε άδικα τη μετακίνηση για το κυνήγι, επιλέγοντας έτσι συνειδητά το δρόμο της ρήξης με τον κόσμο μας. Ηταν μια αψυχολόγητη απόφαση, χωρίς καμία αιτιολόγηση από κανέναν”.

Επισημαίνουν μάλιστα πως “η εκκωφαντική σιωπή όλων των βουλευτών και ιδιαίτερα του Νομού Μεσσηνίας δεν πρέπει να ξεχαστεί, και στις επόμενες εκλογές θα μας βρουν απέναντί τους”.

Απαιτούν “από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η οποία εκπροσωπεί 200.000 κυνηγούς σε όλη την επικράτεια, να αντιδράσει δυναμικά, όπως αρμόζει στο θεσμικό της ρόλο και να σταθεί απέναντι από αυτούς οι οποίοι είναι πλέον εχθροί των Ελλήνων κυνηγών”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Καλαμάτας, Μεσσήνης, Μελιγαλά, Χαρακοπιού, Κυπαρισσίας. Γαργαλιάνων και Πύλου.


NEWSLETTER