Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 14:03

Αθωώθηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες για τις πλημμύρες στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από την
Αθωώθηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες για τις πλημμύρες στους Γαργαλιάνους

Αθώους έκρινε χθες το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Κυπαρισσίας τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις ζημιές που είχαν υποστεί παραγωγοί των Γαργαλιάνων από πλημμύρες το 2016.

Να θυμίσουμε ότι ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και πληγέντες παραγωγοί είχαν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις πλημμύρες και τις ζημιές, θεωρώντας ως αιτία τον νεοκατασκευασμένο τότε δρόμο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού. Είχαν υποστηρίξει -όπως και χθες- ότι η κατασκευή του δρόμου και η μη πρόβλεψη για την κατάληξη των νερών είχαν ως αποτέλεσμα αυτά να πέσουν ανεξέλεγκτα στα κτήματά τους και να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές τόσο σε ελαιώνες και υπαίθριες καλλιέργειες όσο και σε θερμοκηπιακές μονάδες.
Πρωτόδικα η απόφαση ήταν αθωωτική για τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και πάνω σε αυτήν ασκήθηκε έφεση που εκδικάστηκε χθες στην Κυπαρισσία.
Για ακόμη μια φορά η απόφαση του δικαστηρίου δεν ικανοποίησε τους πληγέντες, ενώ μιλώντας στην «Ε» ο τότε πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Νίκος Σινάνης τόνισε: «Είναι μια μακρόχρονη διαδικασία από το 2016 που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες παραγωγοί θερμοκηπίων και ελαιοπαραγωγοί. Τελικά η απόφαση ήταν αθωωτική και από το εφετείο, παρότι η τοποθέτηση του εισαγγελέα ήταν καταπέλτης για τους κατηγορούμενους, για τους οποίους πρότεινε την ενοχή τους. Ωστόσο το δικαστήριο τους έκρινε αθώους βασιζόμενο εν μέρει στις τότε καταθέσεις τοπικών παραγόντων, που ούτε λίγο ούτε πολύ θεώρησαν ότι είναι υπεύθυνοι οι αγρότες και τα καιρικά φαινόμενα της εποχής, γιατί δεν μερίμνησαν οι αγρότες να καθαρίσουν τις γράνες και τις καταπάτησαν για να αυξήσουν τα χωράφια τους. Αυτό είναι τραγικό, λυπάμαι γιατί αντί να υποστηρίξουν τους πολίτες και τους καλλιεργητές του τόπου τους, είπαν αυτά τα πράγματα. Η απόφαση τελικά ήταν αθωωτική και αυτό είναι λυπηρό, αλίμονο αν υπάρξει ανάλογο καιρικό φαινόμενο, θα είμαστε έρμαιο της μοίρας μας».


NEWSLETTER