Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 19:10

Κορονοϊός: 5 κρούσματα στους Γαργαλιάνους - Έκτακτα τεστ στην Καρδαμύλη

Γράφτηκε από την

Πέντε κρούσματα κορονοϊού προέκυψαν κατά τα σημερινά τεστ στην βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, ενώ αρνητικά ήταν όλα τα τεστ των προηγούμενων ημερών (περίπου 700) στην περιοχή.

Τα κρούσματα, που ανιχνεύθηκαν σήμερα αφορούν ενήλικα άτομα και πρόκειται, όπως προβλέπεται από την διαδικασία, να σταλούν σε εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν ανήκουν σε κάποια από τις μεταλλάξεις. Πάντως για να υπάρχει πληρέστερη εικόνα για την επιδημιολογική πορεία της περιοχής, πρόκειται το επόμενο διάστημα να επαναληφθούν τα μαζικά τεστ.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΤΕΣΤ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ

Κινητοποίηση λόγω κάποιων κρουσμάτων κορονοϊού υπάρχει στην περιοχή της Δυτικής Μάνης, που οδήγησε την δημοτική αρχή να ζητήσει έκτακτα τεστ από τον ΕΟΔΥ. Έτσι εκτός από τα προγραμματισμένα για αύριο Τρίτη τεστ στο Δημοτικό Σχολείο Στούπας (8:45 π.μ.), τεστ αύριο θα γίνουν από τις 9 το πρωί και στο δημαρχείο Δυτικής Μάνης στην Καρδαμύλη. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων στην απόφαση του Δήμου Δυτικής Μάνης για έκτακτα τεστ συνετέλεσε και η πρόσφατη παρουσία δεκάδων πολιτών σε κηδεία σε χωριό της περιοχής.

ΤΑ ΑΥΡΙΑΝΑ ΤΕΣΤ

Συνοπτικά σήμερα τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα γίνουν ως ακολούθως: Μέγαρο Χορού Καλαμάτας 8:30 π.μ. - 3:30 μ.μ., Αεροδρόμιο Καλαμάτας 11:30 π.μ., Δημοτικό Στούπας 8:45 π.μ., Δημαρχείο Καρδαμύλης 9 π.μ.