Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 11:59

Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας: Ειρωνικό “ευχαριστήριο” από σπουδαστές Φωτογραφίας

Γράφτηκε από την

Ειρωνικό “ευχαριστήριο” αποστέλλουν στην υπουργό Παιδείας οι σπουδαστές της ειδικότητας Τέχνη της Φωτογραφίας στο Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας.


Οπως κάνουν σαφές, “θα θέλαμε να «ευχαριστήσουμε» την κ. Κεραμέως και την κυβέρνηση, που για ακόμη μία φορά τα μαθήματά μας ξεκινούν με… καθυστέρηση (αν και κάνουμε εξ αποστάσεως!). Ενώ πάνω από δύο βδομάδες έχει ανακοινώσει το υπουργείο ότι θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, τελικά αυτά… δεν ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, αφού καθυστέρησαν οι αναθέσεις καθηγητών, με αποτέλεσμα το ένα Δ.ΙΕΚ μετά το άλλο να αναβάλει τη μέρα έναρξης! Ακόμη όμως, μέχρι και προχθές, υπάρχουν ειδικότητες και σχολές που δεν ξεκίνησαν τα μαθήματα. Ενώ λοιπόν το υπουργείο «ξέχασε» να αναθέσει καθηγητές έγκαιρα, όπως και στο πρώτο εξάμηνο, θυμήθηκε να «κόψει» καθηγητές από εργαστηριακά μαθήματα σε πολλά Δ.ΙΕΚ”.
Οπως συνεχίζουν οι σπουδαστές στην ανακοίνωσή τους: “Αλλού συνδεόμαστε με καθυστέρηση, αλλού δεν μπορούμε να συνδεθούμε καθόλου, τα μαθήματα για το καινούργιο εξάμηνο δεν έχουν ανανεωθεί ακόμα στο e-class. Βέβαια, κατανοούμε ότι το υπουργείο ήταν πολύ απασχολημένο τελευταία με τα νέα αντιδραστικά νομοσχέδια, όπως αυτό για την πανεπιστημιακή Αστυνομία και με το να στέλνει ΜΑΤ στους φοιτητές που διεκδικούν να επιστρέψουν στα θρανία με ασφάλεια, από το να προσλάβει καθηγητές”.
Οι σπουδαστές απαιτούν εξοπλισμό για την εκπλήρωση των εργαστηριακών μαθημάτων και εξασφάλιση όλων των εργαλείων που χρειάζονται για τη σωστή εκμάθηση της ειδικότητάς τους, ενώ καλούν και άλλους εκπαιδευόμενους να στηρίξουν την ανακοίνωσή τους και να την συνυπογράψουν στο spoudastesartofphotokalamatas@gmail.com.