Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 16:00

Πώς γιόρτασε η Καλαμάτα την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Την επέτειο των 200 χρόνων της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 γιόρτασε σήμερα η Καλαμάτα, με λιτό τρόπο, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Στις 10.30 το πρωί, τελέστηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Σοφία Καπετανάκη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας 23ης Μαρτίου, από την κ. Ζαχαράκη, τον βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη (ως εκπρόσωπος της Βουλής), τον ανώτερο διοικητή Φρουράς Καλαμάτας - σμήναρχο Κωνσταντίνο Καραβλίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και την πρόεδρο της Ενωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Μεσσηνίας Σταυρούλα Μεταξά.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Παρέστησαν, ακόμα, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, "οπλαρχηγοί" και άλλα μέλη παραδοσιακών συλλόγων της περιοχής.