Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021 10:38

Καλαμάτα: Εικόνες συνωστισμού στο Ιστορικό Κέντρο - Η ανάγκη για έξοδο και η κλειστή εστίαση (Φωτογραφίες)

Καλαμάτα: Εικόνες συνωστισμού στο Ιστορικό Κέντρο - Η ανάγκη για έξοδο και η κλειστή εστίαση (Φωτογραφίες)

Φωτο instagram: humansofkalamata

Σε σημείο συνάντησης των νέων εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας τις βραδινές ώρες.

Ιδίως τα Σαββατοκύριακα, ο πεζόδρομος της Aμφείας αλλά και τα πεζούλια γύρω από το ναό των Αγίων Αποστόλων έχουν την τιμητική τους από άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία συνήθως προμηθεύονται φαγητό ή κάποιο ποτό μέσω take away ώστε να παρατείνουν και να απολαύσουν την παραμονή τους στο σημείο.

Οι εικόνες ωστόσο που έκαναν την εμφάνιση τους στα social media από το βράδυ του Σαββάτου μόνο ενθαρρυντικές δεν είναι, καθώς όπως φαίνεται αποστάσεις δεν υφίστανται ενώ και οι μάσκες εφαρμόζονται μερικώς ή και καθόλου, παρότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος του κορονοϊού και εν μέσω περιορισμών.

Με κλειστή την εστίαση και όσο ο καιρός βελτιώνεται το σκηνικό αυτό αναπόφευκτα θα γίνει μόνιμο, από τη στιγμή που κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι επιμένουν να μην ανοίγουν τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, γεγονός που θα διαμοίραζε τον κόσμο, χωρίς να συνωστίζεται σε πλατείες και παγκάκια.

Η ανάγκη των πολιτών για έξοδο ένα χρόνο μετά την αρχή της πανδημίας είναι ξεκάθαρη, σε ένα χρονικό σημείο όμως που η κατάσταση δεν πρέπει να ξεφύγει, όσο το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό κρίση.