Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 11:04

Διαμαρτυρία από επισκευαστές αυτοκινήτων στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον


Παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, στον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, στον οποίο έθεσαν τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους, πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη της Επιτροπής Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας.

Τόνισαν ότι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουν επιδεινωθεί με την πανδημία, χωρίς να έχουν ουσιαστική στήριξη και ζήτησαν, μεταξύ άλλων, διαγραφή χρεών και αφορολόγητο.

Η Στέλλα Χρηστέα είπε ότι “έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα όλο το προηγούμενο διάστημα με μεγαλύτερη ένταση τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και με τα απανωτά lockdown που δεν έχουν συνοδευτεί με ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση”. Ανέφερε πως “παρά τη μείωση των ενοικίων που έχει θεσπιστεί, ζητούν σε συναδέλφους μας το 100% των ενοικίων” και σημείωσε: “Ζητάμε διαγραφή χρεών και αφορολόγητο και μια σειρά άλλων αιτημάτων, όπως η ενίσχυση του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Θα σταματήσουμε, όταν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας”. Ενημέρωσε ότι “παρόμοιες κινήσεις γίνονται σήμερα σε άλλες 15 πόλεις της χώρας”, πρόσθεσε πως “ζητάμε ουσιαστική ανακούφιση, ενίσχυση για να τα βγάλουμε πέρα, αναστολή δημοτικών τελών, γενναία μείωση το επόμενο διάστημα και να μπούμε όλοι στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας χωρίς κριτήρια”. Επεσήμανε ότι “το εγκεκριμένο ποσό είναι 9 εκ. ευρώ, όμως το σύνολο των αιτήσεων φθάνει τα 120 εκ. ευρώ. Υπάρχουν χρήματα που πάνε σε συγκεκριμένες τσέπες”.
Ο Παναγιώτης Τριανταφυλλάκης παρατήρησε πως “το βασικό πρόβλημα είναι η οικονομία, από αυτά τα μαγαζιά ζούμε και προσφέρουμε στο κράτος”. Επεσήμανε ότι “θέλουμε να σκύψουν στα προβλήματά μας και να έχουμε μια ενίσχυση πιο σοβαρή. Ποσά 500 και 1.000 ευρώ δεν φθάνουν ούτε για καραμέλες”. Εξήγησε ότι “λείπει ο πρόεδρος του σωματείου στον οποίο αποταθήκαμε, όπως αποταθήκαμε στο σωματείο μας στην Αθήνα και στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας κι έχουν άγνοια για τα προβλήματά μας. Είπαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, για να δούμε τι θα κάνουμε με τα μαγαζιά μας”.
Ακόμα, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας ζητεί: “Να δοθεί σε όλους μας το επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την Εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι. Η επιστρεπτέα προκαταβολή να γίνει μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Να μην υπάρχει περιορισμός στα κριτήρια για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Επιστροφή στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ από το 2019. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος”.
Γ.Σ.