Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 13:04

Εσπερίδα για ενδιαφέροντα ζητήματα από το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Εσπερίδα για ενδιαφέροντα ζητήματα από το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Με ανακοίνωσή του το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ενημερώνει για τη διαδικτυακή εσπερίδα - συνέδριο που διοργανώνει στις 19 Απριλίου, 6-8 μ.μ., και η οποία αφορά τις εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι 3 βασικοί άξονες του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας. Πιο συγκεκριμένα θα αναλυθούν οι δράσεις που αφορούν την ευφυή γεωργία και τη χρήση της ως πολύτιμου εργαλείου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος, την εκπαίδευση και τη συμβουλευτική. Στη συνέχεια θα αναλυθούν ζητήματα σχετικά με το σύγχρονο μάρκετινγκ για την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων, καθώς και το πρόγραμμα InoFa με τις ευκαιρίες και προκλήσεις της νέας εποχής.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί με θέματα που αφορούν τη λίπανση του εδάφους, τη θρέψη και την ενίσχυση της υγείας του φυτού με τη χρήση μικροοργανισμών, όπως και τη χρήση των αμινοξέων ως βιοδιεγερτών της ευφυούς γεωργίας του μέλλοντος. Οι εισηγήσεις θα ολοκληρωθούν με αναφορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Coastal και τις συνέργειες για τη βελτίωση του συστήματος ξηράς - θάλασσας.
Παράλληλα με τη συζήτηση, θα διεξάγονται 3 θεματικά εργαστήρια για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών. Σε κάθε εργαστήριο θα γίνει μια εκτενέστερη παρουσίαση του θέματος που παρουσιάστηκε εν συντομία στο πρόγραμμα εισηγήσεων.
Το συνέδριο είναι συνολικής διάρκειας 2 ωρών, από τις 6 έως τις 8 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η δωρεάν προεγγραφή είναι απαραίτητη.
Για προεγγραφές και περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά (27210 25700, 6985-666456) και μέσω e-mail στο:
info@kaem.gr
Επίσης μπορούν να βρουν πληροφορίες στο www.kaem.gr και στο Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.


NEWSLETTER