Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 18:17

Ζητούν καθημερινή παρουσία αστυνομικών στα δικαστήρια Κυπαρισσίας

Ζητούν καθημερινή παρουσία αστυνομικών στα δικαστήρια Κυπαρισσίας

Η παρουσία αστυνομικής δύναμης στους χώρους των Δικαστηρίων είναι ένα από τα βασικά αιτήματα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το οποίο εκφράστηκε και σε πρόσφατη συνεδρίασή της.

Εν τω μεταξύ η φύλαξη των δικαστηρίων, με την παρουσία αστυνομικού υπαλλήλου σε καθημερινή βάση, φαίνεται ότι αποτελεί διαρκές αίτημα στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο από τις δικαστικές αρχές όσο και, πολύ περισσότερο, από τις εισαγγελικές αρχές έχουν γίνει αλλεπάλληλα αιτήματα προς το ΑΤ Τριφυλίας, για την καθημερινή ύπαρξη αστυνομικού. Αίτημα που από όσο γνωρίζουμε ακόμη δεν έχει ικανοποιηθεί.
Με την καθημερινή έλευση πολιτών στα δικαστήρια και ειδικά στην Εισαγγελία, όπου οι πολίτες συνηθίζουν να πηγαίνουν ως τελευταίο καταφύγιο αναζήτησης της δικαιοσύνης και πολλές φορές εξαγριωμένοι, η παρουσία αστυνομικού, όπως σημειώνεται από τις εισαγγελικές αρχές, είναι αναγκαία.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, σχετικά αιτήματα έχουν αποσταλεί και πρόσφατα προς το ΑΤ Τριφυλίας, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.