Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 09:00

Άριστης ποιότητας τα κρέατα στη Μεσσηνία: Σφάχτηκαν 6.000 αρνιά και κατσίκια (βίντεο)

Άριστης ποιότητας τα κρέατα στη Μεσσηνία: Σφάχτηκαν 6.000 αρνιά και κατσίκια (βίντεο)

Αρίστης ποιότητας και ντόπια, στη συντριπτική τους πλειονότητα, είναι τα κρέατα, αρνιά και κατσίκια που διατίθενται στην αγορά της Μεσσηνίας για το πασχαλινό τραπέζι.

Αυτό τονίστηκε κατά τις χθεσινές επισκέψεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου σε κρεοπωλεία της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και στα σφαγεία.

Σε δηλώσεις του στα σφαγεία, ο κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, αλλά και για το γεγονός ότι οι έλεγχοι που έχουν γίνει, έδειξαν την άριστη ποιότητα των τοπικών προϊόντων. Σημείωσε ότι αυτό είναι προς όφελος των κτηνοτρόφων, οι οποίοι αυξάνουν το εισόδημά τους (φέτος εξασφάλισαν πολύ καλή τιμή μετά από χρόνια), αλλά και των καταναλωτών, οι οποίοι απολαμβάνουν εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κοντά στον πρωτογενή τομέα. Με τις πρωτοβουλίες της έχει δείξει ότι τον στηρίζει με απώτερο στόχο την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών και την προστασία του καταναλωτικού κοινού”.

Η προϊσταμένη Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Μαρία Κωταντούλα παρατήρησε ότι τα σφάγια, αρνιά και κατσίκια είναι αρίστης ποιότητας και στην πλειονότητά τους μεσσηνιακά. Ενημέρωσε πως υπάρχει επάρκεια στην αγορά και σε κρέας και σε παραπροϊόντα (συκωταριές) και προέτρεψε τον κόσμο να προτιμάει τα ελληνικά προϊόντα.

ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ 6.000 ΑΡΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΑ

Ο κτηνίατρος των σφαγείων Δημήτρης Σαρδέλης πληροφόρησε ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα σφάχτηκαν γύρω στα 6.000 αρνιά και κατσίκια, στην πλειονότητά τους μεσσηνιακά, λιγότερα από την Αρκαδία κι ελάχιστα εισαγόμενα. Προέτρεψε τους καταναλωτές να ελέγχουν τη σφραγίδα προέλευσης (EL 17 - ελληνικό και μεσσηνιακό) και την καρτέλα εκτροφής του κτηνοτρόφου, που υποχρεωτικά υπάρχουν στα προϊόντα.

Εκπρόσωπος των σφαγείων ανέφερε ότι την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού (από πέρυσι την άνοιξη) αυξήθηκαν οι σφαγές κατά 30%, γιατί κυρίως αυξήθηκαν οι εξαγωγές κρεάτων από τα σφαγεία της περιοχής μας σε Κύπρο, Ιταλία και Ισπανία.

Στα κρεοπωλεία της ΚΑΚ ο κ. Αναστασόπουλος αντάλλαξε ευχές με επαγγελματίες και καταναλωτές.