Κυριακή, 02 Μαϊος 2021 18:31

6 Μαΐου εορτασμός της Πρωτομαγιάς από το ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας

6 Μαΐου εορτασμός της Πρωτομαγιάς από το ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας

 

Στις 6 Μαΐου τα σωματεία του ΠΑΜΕ και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας στις 9.30 το πρωί.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο για την απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Μαΐου, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ν. Μεσσηνίας Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, αφού έκανε αναφορά στις ευθύνες των κυβερνήσεων για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας, σημείωσε “κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Η κυβέρνηση κηρύσσει τον πόλεμο στην εργατική τάξη. Το αντεργατικό νομοσχέδιο φέρνει κόλαση για τους εργαζόμενους”.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Σταυρούλα Στραβάκου ενημέρωσε ότι το σωματείο προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας (7 με 11 το πρωί) στις 6 Μαΐου, για να μετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας. Ζήτησε, μεταξύ άλλων, “μόνιμη και σταθερή δουλειά, 7ωρο και όχι 10ωρο και δουλειά ήλιο με ήλιο, μισθό που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της ζωής”.

Ο γ.γ. του Συνδικάτου Οικοδόμων Αντώνης Κυριακόπουλος επέκρινε κυβέρνηση, μεγαλοεργολάβους και ΓΣΕΕ που “θέλουν να μας παρουσιάσουν το 10ωρο για το καλό μας”. Και κάλεσε την κυβέρνηση “να μην φέρει το αντεργατικό νομοσχέδιο με τις ανατροπές αιώνα που προβλέπει”.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς σημείωσε ότι στις 6 Μαΐου “θα τιμήσουμε αυτούς που αγωνίστηκαν για το 8ωρο και θα εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε αυτούς που θέλουν να καταστρατηγήσουν το 8ωρο”. Ακόμα, είπε ότι το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ σέβεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, όμως μπορεί να ασκεί κριτική, όπως και τη δέχεται.