Τρίτη, 04 Μαϊος 2021 15:35

Μπουζούκια - Ο παραδοσιακός τρόπος διασκέδασης της Καλαμάτας «σίγησε» εν μέσω πανδημίας

Γράφτηκε από τον
Μπουζούκια - Ο παραδοσιακός τρόπος διασκέδασης της Καλαμάτας «σίγησε» εν μέσω πανδημίας

Αν κάτι έχει λείψει μεταξύ άλλων τον τελευταίο χρόνο από την διασκέδαση της Καλαμάτας εν μέσω περιορισμών στην εστίαση, αυτό αναμφίβολα είναι μια έξοδος στα νυχτερινά μαγαζιά με ζωντανή μουσική, τα παραδοσιακά «μπουζούκια».

Ο χορός στην πίστα, η απόλαυση ενός ποτού στο τραπέζι με την παρέα και η ακρόαση αγαπημένων λαϊκών τραγουδιών πριν ενάμιση χρόνο θα φάνταζε ως κάτι δεδομένο, ωστόσο το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας ήρθε να μας υπενθυμίσει πως η διασκέδαση περνάει σε δεύτερη μοίρα, βάζοντας στον «πάγο» τα επαγγέλματα που συνδέονται με αυτή. Το περασμένο καλοκαίρι που οι συγκεκριμένοι χώροι άνοιξαν έστω και με περιορισμούς ο κόσμος της Καλαμάτας τους αγκάλιασε, δείχνοντας πως η ψυχαγωγία του, έχει ανάγκη τη μουσική. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα προγράμματα της τηλεόρασης που παρουσιάζουν αφιερώματα καλλιτεχνών με live πρόγραμμα καταγράφουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης στην εποχή του δεύτερου lockdown, δείγμα πως o κόσμος επιθυμεί όσο ποτέ να γυρίσει στις παλιές του συνήθειες.

«Με το 2ο lockdown να βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές Νοεμβρίου η χειμερινή μας σεζόν πήγε εξ ολοκλήρου χαμένη, με το οικονομικό αντίκτυπο λόγω του παρατεταμένου κλεισίματος να είναι φανερά μεγάλο. Για να επανέλθουμε στα επίπεδα που επιθυμούμε δεν ξέρω καν πόσο διάστημα θα χρειαστεί» ανέφερε στην «Ε» ο Νίκος Γεωργουλάκης, ένας εκ των ιδιοκτητών του κέντρου διασκέδασης “Gazi Live” στη Ναυαρίνου, σημειώνοντας πως οι ενισχύσεις της Κυβέρνησης δεν κάλυψαν σε καμία περίπτωση της ανάγκες του μαγαζιού, με τα έξοδα να εξακολουθούν να «τρέχουν». Από πλευράς περιορισμών λόγω της πανδημίας ,ο ίδιος εξήγησε πως το περασμένο καλοκαίρι ίσχυε απόσταση μεταξύ των τραπεζιών 1, 80 μ., γεγονός που μείωσε τον αριθμό τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τζίρο της επιχείρησης, βάζοντας ουσιαστικά ένα άτυπο «στοπ» σε πελάτες που ενδεχομένως  θα ήθελαν να εισέλθουν στο χώρο χωρίς να έχουν κάνει κάποια κράτηση.

«Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια εικόνα για τις συνθήκες με τις οποίες θα ανοίξουμε. Οταν μας δοθεί το πράσινο φως ίσως να υπάρχουν άλλα δεδομένα σε σχέση με πέρυσι, όπως για παράδειγμα να αυξηθεί η απόσταση μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων» σημείωσε ο κ. Γεωργουλάκης, τονίζοντας πως και τα περσινά δεδομένα να ισχύσουν, από το ολικό κλείσιμο που υπέστη το επάγγελμα του, θα είναι τουλάχιστον ένα θετικό γεγονός ώστε να επανέλθουν τα κέντρα διασκέδασης σταδιακά στη λεγόμενη κανονικότητα.

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

«Αναμφίβολα, υπάρχει επιθυμία ο κόσμος να βγει, να πιεί το ποτό του και να ξεδώσει. Αυτό είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τους πελάτες μας. Παράλληλα, τα επαγγέλματα που συνδέονται με τη διασκέδαση βρίσκονται εδώ και καιρό σε αναστολή. Ηδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τραγουδιστές και μουσικούς ώστε να έχουμε έτοιμο το σχήμα μας για τη θερινή σεζόν. Ας μην ξεχνάμε πως η ζωή των συγκεκριμένων ανθρώπων συνδέεται με το τραγούδι, οπότε όντας ανενεργοί όλο αυτό το διάστημα νιώθουν πως “σκουριάζουν”. Το τραγούδι στην πίστα και η επαφή με τον κόσμο είναι κάτι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς οπότε όσο πιο άμεσα ανακοινωθεί η επαναφορά του κλάδου μας τόσο πιο γρήγορα οι καλλιτέχνες θα επιστρέψουν σε αυτό που αγαπούν να κάνουν» υπογράμμισε. «Εφόσον το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της Ελλάδας έχει εμβολιαστεί μέχρι το Φθινόπωρο θέλω να πιστεύω πως οι χώροι διασκέδασης θα παραμείνουν ανοιχτοί, επιστρέφοντας έτσι στις προ-covid συνθήκες» κατέληξε.

Τ.Αν.


NEWSLETTER