Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 19:55

Μύκονος: 40 κάμερες στο νησί - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για... νέα ΓΑΔΑ (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μύκονος: 40 κάμερες στο νησί - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για... νέα ΓΑΔΑ (βίντεο)

Κέντρο Επιχειρήσεων στα πρότυπα της ΓΑΔΑ δημιουργείται στη Μύκονο - Γεμίζει με κάμερες το «νησί των ανέμων».

Επιχειρησιακό κέντρο στη Μύκονο και κάμερες ασφαλείας σε όλο το «νησί των ανέμων» ετοιμάζεται να εγκαταστήσει η ελληνική Αστυνομία με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας αλλά και την αποτροπή της κατά την τουριστική περίοδο, όπως αποκάλυψε το OPEN TV και γράφει το ethnos.gr.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 40 ασύρματες κάμερες θα τοποθετηθούν σε όλο το νησί και θα δίνουν εικόνα σε κέντρο επιχειρήσεων σαν αυτό της ΓΑΔΑ, που θα δημιουργηθεί στο επιχειρησιακό κέντρο στη Μύκονο. Οι κάμερες θα ξεκινούν από το λιμάνι και σε κεντρικά σημεία και σε περιφερειακές οδικές αρτηρίες, ενώ ήδη οι κολώνες έχουν αρχίσει να τοποθετούνται.

Το κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο πιστοποιημένα άτομα, θα βρίσκεται στο ισόγειο του Α.Τ, σε 30 τ.μ, και μέσα από τις οθόνες που θα διαθέτει, οι αστυνομικοί θα κατευθύνουν σε όλο το νησί τις αστυνομικές μονάδες.

Επιπλέον, οι ασύρματοι των αστυνομικών στη Μύκονο θα λειτουργούν με κρυπτογραφημένο σύστημα. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ να μην καταγραφούν και φέτος αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας, όπως ξυλοδαρμοί και ληστείες, που αμαυρώνουν την τουριστική εικόνα του νησιού.

 


NEWSLETTER