Σάββατο, 29 Μαϊος 2021 16:29

Οι Σύλλογοι Καλλιρρόης για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων

Οι Σύλλογοι Καλλιρρόης για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων

 

Επιπλέον κόστος 432.249,12 ευρώ για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Οιχαλίας θα προκύψει με την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου στην Καλλιρρόη, σύμφωνα με εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, αποκαλύπτουν οι σύλλογοι της περιοχής που αντιδρούν στη δημιουργία του.

Για το λόγο αυτό χθες είχε προγραμματιστεί στην Οικονομική Επιτροπή, διά περιφοράς, να συζητηθεί το θέμα αύξησης των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του δήμου, με ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2022.

Οι σύλλογοι με αίτημά τους προς τη δήμαρχο Παναγιώτα Γεωργακοπούλου ζήτησαν να μη συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, εκτιμώντας ότι δεν πρέπει και δεν μπορεί να συζητηθεί, επειδή: “Είναι μεγίστης σοβαρότητας, έρχεται σε αντίθεση με τις ήδη υπάρχουσες ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οιχαλίας, «αγγίζει» τις τσέπες όλων των δημοτών του δήμου και η άποψη και η πρότασή μας είναι ότι πρέπει να έρθει σε διά ζώσης συζήτηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. 2. Είναι αδιανόητο τη στιγμή που η τοπική κοινωνία και «θεωρητικά» και ο Δήμος Οιχαλίας κάνουν αγώνα κατά της δημιουργίας του καταστροφικού για την περιοχή μας σκουπιδοεργοστασίου με ΧΥΤΥ, να έρχονται από την δημοτική αρχή προς συζήτηση και λήψη απόφασης ένα τέτοιο θέμα με το παρακάτω σκεπτικό”.

Ακόμα, οι σύλλογοι αναφέρουν ότι “είναι αδιανότητο και μη αποδεκτό να προσπαθείτε ανάλαφρα να περάσετε αποφάσεις που ουσιαστικά διευκολύνουν την κατασκευή του σκουπιδοεργοστασίου, η οποία με βάση την εισήγηση στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρείται… δεδομένη τουλάχιστον από την… αρμόδια υπηρεσία που κάνει την εισήγηση”.

 

(Φωτογραφία αρχείου)