Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 21:14

Συλλαλητήριο στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον


Η απόσυρση του νομοσχεδίου-έκτρωμα, όπως το χαρακτήρισαν, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο που έγινε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου στην Κυπαρισσία.


Όπως τονίστηκε, το νομοσχέδιο δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε προοδευτικό, απαιτεί από τους εργαζόμενους περισσότερες ώρες εργασίας, αυξάνει τις υπερωρίες, κάνει τις σχέσεις εργασίας πιο «ευέλικτες» σε βάρος των εργαζομένων, ενώ βάζει εμπόδια στις απεργίες και στη συνδικαλιστική δράση. Σημειώθηκε επίσης ότι φέρνει βάρβαρες ανατροπές που η κυβέρνηση τις παρουσιάζει ως καινοτομία και ατομική επιλογή, λες και οι εργαζόμενοι μπορούν οι ίδιοι να αποφασίσουν ελεύθερα τους όρους εργασίας, απαλλαγμένοι από κάθε εργοδοτική βία και από κάθε οικονομικό και κοινωνικό καταναγκασμό.
Και ζήτησαν: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που διευθετούν το χρόνο εργασίας, οι νόμοι των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι νόμοι που ξηλώνουν την κυριακάτικη αργία. Ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο.
Στο συλλαλητήριο μίλησε ο Κώστας Καπερώνης από την Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Ξένια Στρατικοπούλου πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Τριφυλίας και η Κατερίνα Τσίγγανου από την Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας.

 

Κ.Μπ.