Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 19:14

Καλαμάτα: Στάθμευσαν εδώ και μέρες αυτοκίνητο μπροστά στην είσοδο της Στοάς Λόντου!

Γράφτηκε από την

Για σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο εντός της Στοάς Λόντου, μπροστά στον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Αριστομένους της Καλαμάτας, δίπλα ακριβώς από εν λειτουργία καφεκοπτείο και σε χώρο που είναι μισθωμένος από το δήμο, διαμαρτύρεται η επιχείρηση “Καφεκοπτεία Σπίνος”.

Την πρωτόγνωρη εικόνα με το σταθμευμένο αυτοκίνητο στη στοά μπροστά από το κατάστημα, δίπλα στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμάτας, που προκαλεί άσχημη εντύπωση και αρνητικά σχόλια, αντικρίζουν κάτοικοι της πόλης κι επισκέπτες τις τελευταίες ημέρες.

Τα “Καφεκοπτεία Σπίνος” σε ανακοίνωσή τους προς ενημέρωση των πελατών τους και όχι μόνο, αναφέρουν:

“Το καφεκοπτείο μας επί του πεζόδρομου Αριστομένους 15, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2020. Η νότια έξοδος του καταστήματος οδηγεί στη Στοά Λόντου. Η εν λόγω στοά είναι προβλεπόμενη από το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης της Καλαμάτας και αποτελεί κοινόχρηστο χώρο για την κυκλοφορία και την ελεύθερη διέλευση των πεζών. Για την εξυπηρέτηση και την εύρυθμη λειτουργία του καφεκοπτείου μας λάβαμε άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου -τμήματος της άνω στοάς- από τον Δήμο Καλαμάτας στα πλαίσια εφαρμογής τής με αριθμ. 237/2010 απόφασης Δ.Σ. Καλαμάτας περί οριοθέτησης των κοινοχρήστων χώρων της Στοάς Λόντου.

Την Κυριακή 20/6/21 και λίγο μετά τις 9 το πρωί (ενώ το κατάστημα ήταν κλειστό) εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης φορτηγού αυτοκίνητου, ο οποίος οδηγώντας επί του πεζόδρομου της Αριστομένους το στάθμευσε εντός της Στοάς Λόντου, σε επαφή με τον νότιο τοίχο του καφεκοπτείου, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της στοάς και κυρίως αποκλείοντας την δεύτερη είσοδο-έξοδο του καταστήματος από και προς τη στοά, που λειτουργεί: α) ως είσοδος-έξοδος ΑΜΕΑ και β) ως έξοδος διαφυγής πελατών και προσωπικού σε περίπτωση κατάστασης ανάγκης.

Με τη στάθμευση του ως άνω φορτηγού αυτοκινήτου παραβιάζεται και ακυρώνεται αφενός ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της στοάς, καθόσον παρεμποδίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία των πεζών και αφετέρου η υπ’ αριθμ. 14/2021 άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2021, με την οποία μου παραχωρήθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας η χρήση εδαφικού τμήματος εντός της στοάς στο βόρειο τμήμα της.

Απευθυνθήκαμε αμέσως από το απόγευμα της 20-06-2020 τόσο στην Τροχαία Καλαμάτας όσο και στη Δημοτική Αστυνομία. Αμεσα ενήργησαν και αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και επιβλήθηκαν πρόστιμα, αλλά μέχρι και σήμερα, τέταρτη ημέρα, το ως άνω όχημα παραμένει στην ίδια θέση και δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα.

Η εικόνα ενός σταθμευμένου φορτηγού αυτοκινήτου εντός της Στοάς Λόντου, μπροστά στον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Αριστομένους της Καλαμάτας, δίπλα ακριβώς από το εν λειτουργία καφεκοπτείο και σε χώρο, που είναι μισθωμένος από το Δήμο Καλαμάτας, αποτελεί προσβολή και δυσφήμηση για την επιχείρησή μας, αλλά και για το Δήμο Καλαμάτας και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ενώ έχει γίνει θέμα συζήτησης στην πόλη.

Αλλωστε η πολυήμερη παραμονή του σταθμευμένου φορτηγού αυτοκινήτου εντός της στοάς δημιουργεί πρόβλημα και στην κυκλοφορία των πεζών και προσβάλλεται το δικαίωμα προσωπικότητάς τους κατά το άρθρο 57 ΑΚ και επιπλέον υπάρχει και κίνδυνος ατυχήματος πεζών ή ποδηλατών παιδιών, ιδίως κατά τις βραδινές ώρες. Αναμένουμε την άμεση επίλυση του προβλήματος”.