Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 16:40

Νόσησε εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ Καλαμάτας - Έκκληση προέδρους εργαζομένων για εμβολιασμό

Γράφτηκε από τον
Νόσησε εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ Καλαμάτας - Έκκληση προέδρους εργαζομένων για εμβολιασμό

“Να εμβολιαστούμε όλοι. Ο εμβολιασμός προστατεύει συναδέλφους, ασθενείς και όλη την κοινωνία. Φτιάχνουμε τείχος ανοσίας” σημείωσε στην “Ε” ο Μεσσήνιος στην καταγωγή πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος.

Η επικοινωνία μας μαζί του και η προτροπή-δήλωσή του έγινε με αφορμή το γεγονός ότι εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ της Καλαμάτας νόσησε, κόλλησε κορονοϊό. Και σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ο εργαζόμενος δεν είχε κάνει το εμβόλιο.

Ο κ. Μαθιόπουλος προέτρεψε “να σκεφθεί ο κάθε συνάδελφος ποιο είναι το δικό του καλό και του κόσμου” – και ανέφερε πως “το έχουμε πει σε όλους τους τόνους”.

Μας πληροφόρησε ότι “πάνω από το 65% του προσωπικού του ΕΚΑΒ έχει εμβολιαστεί και με το ποσοστό που έχει νοσήσει φθάνουμε το 80%”. Παρατήρησε ακόμη: “Προσπαθούμε να τους πείσουμε. Στην επαρχία οι συνάδελφοι και οι πολίτες είναι πιο δύσπιστοι. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες και σε όλους τους συναδέλφους να εμβολιαστούν”.

Εκφράζοντας την ανησυχία του, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ επεσήμανε ότι “υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού με τη μετάλλαξη. Θα έχουμε πρόβλημα, θα είναι πιο δύσκολο φέτος το καλοκαίρι. Εχουν τριπλασιαστεί τα κρούσματα που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα”.

Οσον αφορά τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην υπηρεσία από το κρούσμα, ο κ. Μαθιόπουλος είπε ότι “η υπηρεσία της Καλαμάτας θα δει ποιοι από το προσωπικό έχουν έρθει σε επαφή με το συνάδελφο που νόσησε και θα αποφασίσει αν και ποιοι πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Οσοι είναι εμβολιασμένοι και δεν έχουν συμπτώματα δεν μπαίνουν σε καραντίνα”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER