Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 22:18

Μεσσηνία: Συνδικάτο επισιτισμού για αύξηση κρουσμάτων

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Συνδικάτο επισιτισμού για αύξηση κρουσμάτων

 

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις επιχειρήσεις τουρισμού της περιοχής μας, ιδιαίτερα στη Δυτική Μεσσηνία, αναφέρει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας. Και παρατηρεί πως “όσο και να προσπαθούν κυβέρνηση και ξενοδόχοι να κουκουλώσουν τα στοιχεία, η πραγματικότητα δεν κρύβεται”.

Το συνδικάτο υποστηρίζει ότι “αφού άνοιξαν με πρωτόκολλα ραμμένα στις ανάγκες των ξενοδόχων, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις τους και η κερδοφορία, τώρα ρίχνουν το μπαλάκι στους εργαζόμενους, φτάνοντας στο σημείο να κάνουν και «καμπάνιες για εμβολιασμούς». Αυτοί που 1,5 χρόνο δεν πήραν ούτε ένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, που ακόμα και η διαδικασία των τεστ πληρωνόταν από την τσέπη των εργαζομένων, τώρα κουνάνε το δάκτυλο”.

Εκτιμά ότι “αυτό που γίνεται στην πράξη είναι ότι οι εργοδότες ήδη αρχίζουν και χρησιμοποιούν ως εργαλείο τον εμβολιασμό για να ξεφορτωθούν προσωπικό. Ακόμη και εκείνοι που είναι εμβολιασμένοι μόνο το 50% βρίσκει δουλειά λόγω της καθίζησης του τουρισμού και την φετινή περίοδο”.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας απαιτεί: “Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα πραγματικά στοιχεία των κρουσμάτων Covid-19 στη περιοχή και στις επιχειρήσεις. Αμεσα μέτρα προστασίας της υγείας. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους. Αναβάθμιση των υποδομών των δημόσιων δομών υγείας με εργαστηριακό εξοπλισμό και προσλήψεις. Να μη χαθεί κανένα εισόδημα. Ολοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Να διασφαλιστεί το εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και μη, που νοσούν και τίθενται σε περιορισμό, να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη”.


NEWSLETTER