Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 15:35

Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας για την επέμβαση των ΗΠΑ στη Κούβα

Γράφτηκε από την
Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας για την επέμβαση των ΗΠΑ στη Κούβα

 

Ανακοίνωση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Κούβα εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Αλληλεγγύη στον ηρωικό λαό της Κούβας! Κάτω τα χέρια από τη Κούβα!

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα προσπάθειας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους  να επιβάλλουν μια "πορτοκαλί επανάσταση" και στην Κούβα με σκοπό την ανατροπή της επαναστατικής κυβέρνησης. Η καλά σχεδιασμένη προσπάθεια των ΗΠΑ και της μαφίας  έφαγε τα μούτρα της μπροστά στην αποφασιστικότητα του λαού και της κυβέρνησης της Κούβας. Προσπάθησαν με πληρωμένα tweet, με πληρωμένους μισθοφόρους, με  ψεύτικές εικόνες από την Βαρκελώνη και την Αίγυπτο μέσα από καλοταϊσμένα ΜΜΕ να δημιουργήσουν σκηνικό αναταραχής με σκοπό την ανατροπή της  κυβέρνησης.

  Οι ελλείψεις που πραγματικά  υπάρχουν(όχι οι ψεύτικες των ΜΜΕ)   στην Κούβα είναι αποτέλεσμα του εμπάργκο που υπάρχει στη Κούβα από το 1962. Ο ασφυκτικός αποκλεισμός έγινε ακόμη ισχυρότερος από το 1963, ενώ η χαριστική βολή επιχειρήθηκε να δοθεί με το νόμο Χελμς-Μπάρτον του 1993, με τον οποίο οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις ακόμη και σε τρίτες χώρες που συνάπτουν εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με την Κούβα. Σήμερα, η κυβέρνηση Μπαίντεν εφαρμόζει εκτός από το εμπάργκο και τα 242 πρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης Τραμπ εναντίον της Κούβας (ένα από αυτά είναι η καταχώρηση της Κούβας στη λίστα των “κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία”), δηλώνοντας ότι δεν είναι στις προτεραιότητές της να αλλάξει αυτή την πολιτική.

Αυτά να τα βλέπουν και πολιτικές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ 25) που είδαν το φως το αληθινό στον Μπάιντεν, την ελπίδα  πως κάτι αλλάζει και θα βοηθήσει τη Δημοκρατία εντός και εκτός των ΗΠΑ. Συνένοχος σε αυτή τη κατάσταση είναι και η ΕΕ που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δίνει όλες τις δυνάμεις της για να ανατραπεί η σημερινή  κατάσταση.

Έχουν τεράστιο μίσος για τη χώρα του Φιντέλ και του Τσε,   μία χώρα που αντιστέκεται στο "στόμα του λύκου". Μία χώρα που έχει  αναπτύξει  5 υποψήφια εμβόλια και εξετάσει 3 εξ αυτών σε κλινικές μελέτες και δοκιμές, σε εκατομμύρια Κουβανούς. Ένα εξ αυτών, το εμβόλιο Αμπντάλα, αφού χορηγηθούν και οι τρεις δόσεις, καταδεικνύει αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 92,28%, κάτι που το κατατάσσει πολύ υψηλότερα από τις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκειμένου να εγκριθεί ένα εμβόλιο κατά της Covid-19. Μιά χώρα που στέλνει γιατρούς (όχι βόμβες) σε δεκάδες χώρες ακόμα και στην Ιταλία που ανήκει στις G-20 όταν ο Ιταλικός λαός πέθαινε κατά εκατοντάδες από κορονοϊό. Μιά χώρα που έχει εξασφαλίσει επιτεύγματα για τους πολίτες της στο πολιτισμό, τον αθλητισμό, την υγεία και τη παιδεία που ούτε τα πιο προηγμένα καπιταλιστικά κράτη δεν έχουν πλησιάσει και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής τα βλέπουν με το κιάλι.

Είμαστε σε επαγρύπνηση παρά την πολύ αισιόδοξη εικόνα να τρώνε τα μούτρα τους οι ιμπεριαλιστές μέσα από τεράστιες κινητοποιήσεις του λαού που κάλεσε η κυβέρνηση και άλλοι φορείς. Στηρίζουμε τη Κούβα με όλες μας τις δυνάμεις εκφράζουμε  την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον  ηρωικό λαό της Κούβας και την επανάστασή του. Απαιτούμε την άρση του αποκλεισμού και όλων των κυρώσεων κατά της Κούβας. Όχι στις ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες!  Η Κούβα δεν είναι μόνη της!

Θυμόμαστε πάντα τα φλογερά λόγια του μεγάλου συγγραφέα και φίλου της Ελλάδας Ντανιέλ Τσαβαρία:  Η αληθινή Κουβα βρίσκεται στα πανεπιστήμια , στις σχολές καλών τεχνών , στα επιστημονικά ινστιτούτα, στους 35000 γιατρούς που υπηρετούν στον "τρίτο κόσμο", στις χιλιάδες δωρεάν οφθαλμολογικές επεμβάσεις στις πιο μακρινές γωνιές του κόσμου, στη διδασκαλία της αγάπης για τον συνάνθρωπο, χωρίς ωφελιμισμό.

Σ΄ένα μέλλον με ισότητα και αλτρουισμό”.


NEWSLETTER