Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 23:16

To Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για το κλέισιμο καταστήματα τραπεζών

Γράφτηκε από την
To Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για το κλέισιμο καταστήματα τραπεζών

“Οι επιλογές αυτές είναι εσφαλμένες, πρέπει να σταματήσουν, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσουν σε μείωση της απασχόλησης και σε απολύσεις”, σημειώνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για τις τελευταίες αποφάσεις των τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Αττικής) για κλείσιμο καταστημάτων πανελλαδικά και στην περιοχή μας.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ε.Κ. Καλαμάτας επισημαίνει:

“Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των τραπεζών δεν μπορεί να αποτελέσει το άλλοθι για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας και του διαχρονικού τους ρόλου στην εθνική οικονομία. Η λογική της επίτευξης κερδοφορίας μέσω της συνεχούς συρρίκνωσης και περικοπής του λειτουργικού κόστους δεν μπορεί να συνεχίσει και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Πιστεύουμε ότι οι επιλογές αυτές είναι εσφαλμένες, πρέπει να σταματήσουν, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσουν σε μείωση της απασχόλησης και σε απολύσεις. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι στη συρρίκνωση του κλάδου και στο περαιτέρω κλείσιμο των καταστημάτων.

Στη νέα φάση επανεκκίνησης της οικονομίας μετά την πανδημία, οι τράπεζες θα πρέπει να λειτουργήσουν με όρους νέας δυναμικής, στηρίζοντας την πραγματική οικονομία, την καινοτομία και την περιφερειακή ανάπτυξη. Βασικό προαπαιτούμενο για την περαιτέρω πορεία των τραπεζών είναι η ανάγκη για ουσιαστική στήριξη του δικτύου. Αλλωστε είναι γνωστή σε όλους μας η μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι στον κλάδο σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, αλλά και της μεγάλης πίεσης που δέχονται τα τελευταία χρόνια για την επίτευξη των στόχων.

Η νέα εθελούσια που έχει ενεργοποιηθεί, δεν θα πρέπει να δημιουργήσει φαινόμενα άμεσης η έμμεσης πίεσης για αποχώρηση. Οι όποιες αναγκαίες μετακινήσεις, τοποθετήσεις εργαζομένων των καταστημάτων που θα συγχωνευτούν, δεν πρέπει να γίνουν αιφνιδιαστικά, δεν πρέπει να προκαλέσουν βλαπτικές υπηρεσιακές και οικονομικές μεταβολές ούτε ανατροπές στους οικογενειακούς προγραμματισμούς των εργαζομένων. Για εμάς η προστασία της απασχόλησης ήταν, είναι και θα είναι η κύρια προτεραιότητα”.


NEWSLETTER