Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 08:45

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου με έκτακτη προειδοποίησή του επισημαίνει ότι η πρόβλεψη αφορά όλους τους δήμους.

Οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα είναι αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς. Εφιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Επίσης, το γραφείο ενημερώνει ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς, δάση και σε ευπαθείς περιοχές. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.