Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 07:51

Αντιδράσεις για άδειασμα σκουπιδιών στην περιοχή "Αγροκηπίου" Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Αντιδράσεις για άδειασμα σκουπιδιών στην περιοχή "Αγροκηπίου" Φιλιατρών

 

 

Έντονες αντιδράσεις και νέες καταγγελίες προκάλεσε το άδειασμα σύμμικτων σκουπιδιών στην περιοχή του "Αγροκηπίου" Φιλιατρών και η μεταφόρτωσή τους σε φορτηγά προκειμένου να καταλήξουν στη χωματερή.

Στο σημείο μάλιστα κλήθηκε η Αστυνομία που κατέγραψε το συμβάν, ενώ δύο δημοτικοί σύμβουλοι πήγαν στο ΑΤ Τριφυλίας προκειμένου να δώσουν καταθέσεις για αυτή την κατάσταση.

Νωρίς χθες το πρωί η Ζωή Πετροπούλου μέλος της κοινοτικής παράταξης «Ανυπότακτα Φιλιατρά» αλλά και πρώην εργαζόμενη στο Δήμο Τριφυλίας όπου είχε διατελέσει προϊσταμένη Καθαριότητας, διαπίστωσε το άδειασμα των απορριμματοφόρων στο συγκεκριμένο χώρο. Άμεσα ειδοποίησε τους δημοτικούς συμβούλους Φιλιατρών τους οποίους και ενημέρωσε για το τι συμβαίνει εκεί, όπως και την Αστυνομία.

Στην περιοχή μετέβησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Τσαφαράς, Αγγελής Κοροβήλας, Παναγιώτης Αλευράς και Χαράλαμπος Καναλουπίτης, οι οποίοι όπως μας είπαν είδαν και οι ίδιοι σωρούς από σκουπίδια που είχαν αδειάσει απορριμματοφόρα να φορτώνονται σε φορτηγά και αφού καλύπτονταν με χώμα να μεταφέρονται από εκεί σε άλλο μέρος (προφανώς στη χωματερή στο Αλιμάκι). Εκαναν λόγο για μια υγειονομική βόμβα στην πόλη των Φιλιατρών, σε έναν χώρο που δίπλα είναι το Ειδικό Σχολείο και το στάδιο της πόλης. Για μια κατάσταση απαράδεκτη, αφού δεν γίνεται να αδειάζονται τα σκουπίδια έτσι «χύμα» σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια της πόλης, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος χώρος ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε νέα χωματερή.

Η Αστυνομία που έφθασε στο σημείο κατέγραψε το συμβάν και προχώρησε σε τροχονομικό έλεγχο του φορτηγού του δήμου που μετέφερε τα σκουπίδια.

Στη συνέχεια, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αλευράς και Χαράλαμπος Καναλουπίτης μετέβησαν στο Α.Τ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία δίνοντας καταθέσεις, προκειμένου να ενημερωθεί και η Εισαγγελία για το τι συμβαίνει στην περιοχή. Επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι με τους οποίους επικοινωνήσαμε, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER