Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 18:28

Καλαμάτα: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών τη Δευτέρα στο Διοικητήριο

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών τη Δευτέρα στο Διοικητήριο

 

Σε κινητοποίηση καλεί τη Δευτέρα στις 12.30 μ.μ., στο Διοικητήριο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μην γίνει καμία υποβάθμιση σχολικής μονάδας και καμία σύμπτυξη τμήματος και τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στη σχετική ανακοίνωση οι συνδικαλιστές κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι αντιμετωπίζει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, “με ψευδείς διαβεβαιώσεις για λήψη ανύπαρκτων μέτρων”. Ταυτόχρονα, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, “πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας προχωρούν οι Διευθύνσεις με τις ευλογίες του υπουργείου σε υποβιβασμούς σχολείων, σε συμπτύξεις τμημάτων και στη διατήρηση πληθωρικών τάξεων”.

Μεταξύ των αιτημάτων του συλλόγου είναι: “Η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, η διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές και αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές. Παράλληλη στήριξη για όλους τους μαθητές που αποδεδειγμένα τη χρειάζονται. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και άμεση λήψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών – παιδαγωγικών μέτρων για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία”.


NEWSLETTER